Followers

Tuesday, April 12, 2016

Kursus BTN



Semalam tetiba je aku dapat surat kene pergi Kursus BTN. aku pun macam oh mai, no!! aku dah la tak suka nak pergi kursus yang ebrbetuk macam tu, dah terbayang nanti mesti kene ikut segala arahan, bangun awal pagi lah, kene marah lah. tapi nak tak nak kene lah jugak pergi atas arahan. stress pulak aku. 

5 April 2016

Hari ni kami kene naik bas beramai-ramai ye. ingat leh pergi sendiri ke apa ke. tapi semua wajib naik bas!! sampai pun dah pukul 12 tengahri macam tu, so terus pergi makan. ingat makan macam mana? kene makan dalam tray ok! hahahha.. sangat la macam duduk asrama aku rasa. lepas tu kene basuh sendiri tray kau tu! dah habis makan kene solat berjemaah katanya, lepas tu kene pergi dewan pulak, dia bagi ceramah, aku of course la tersengguk-sengguk sebab penat kan. hahahha.. sampai lah pukul 5.30 kat dewan, baru dia bagi masuk bilik. Aku pun acah-acah mesti bilik satu bilik dua orang, ternyata jangkaan aku salah ya, satu bilik 18 orang!! ala2 dorm!! homai. terpaksa la pilih. lepas tu toilet dia ya ampun!! lepas tu smabung pergi dewans sampai malam! what a tired day!!





6 April 2016

awal pagi siren dah bunyi, lepas tu kene berebut dengan semua orang nak mandi! lepas tu solat berjemaah dan dengar tazkirah lah, bagi aku yang jarang-jarang pergi masjid ni memang sesuai la kene tazkirah kan. hahahha.. lepas tu kene bersenam ya baru brekfes, lepas tu smpi ke malam lah kene dengar ceramah kat dewan, hp pun tak leh main ok!

7 April 2016

rutin yang sama, mandi solat dan sarapan, cuma hari ni kami dibahagi kepada beberapa kumpulan lah. memandangkan aku tak berapa kenal diorang so terpaksa berkenalan dulu la kan. lepas tu banyak aktiviti macam latihan dalam kumpulan je smpi malam. masa ni aku dah tak tahan nak balik dah,. hahahha... 

8 April 2016
yeay!! hari akhir.. rasa best sangat bila nak balik ni. malam tadi dah siap packing katanya. hahahaha. lepas berekfes terus pergi dewan lepastu majlis penutup and then balik!!.


Kesimpulan :

Sebenarnya Kursus ni best je, tapi cerita aku tu macam tak best kan? hahaha. mungkin sebab kene paksa pergi kursus ni kot, lagi satu tak fokus sebab penat dan jadual pack! tapi sapa-sapa yang nak belajar dan berkawan sesuai lah pergi kursus BTN ni, ahaks

p/s : ustaz yang bagi tazkirah tu best!!




XXL




Salam readers, eh semenjak dua menjak ni menjadi-jadi pulak berat badan kita naik. dari 68kg smpi 75kg. kadang-kadang rasa give up sangat. macam-macam cara buat, jogging hari-hari lah, jaga makan lah, still tak turun jugak.. sedih, so sekarang ni aku pun nak start balik diet betul-betul lah. harap dapat turun 7kg dalam masa terdekat. doakan lah ya!! 

Wednesday, February 17, 2016

Alhamdulillah..Dah habis Belajar

Salam readers, seperti yang korang tahu, aku kan sambung belajar dalam bidang mass comm, dah lama dah aku impikan nak ada degree in mass comm, alhamdulillah setelah berhempas pulas dekat 4 tahun setengah, akhirnya aku berjaya habiskan walaupun banyak masalah dan dugaan. ahaks. okay sekarang nak sambung master pulak insyallah. 



Tuesday, October 20, 2015

berhabuk!

salam readers, dah berhabuk rasanya blog ni. hahaha. ni sesaja nak hapdet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...