Followers

Friday, February 1, 2008








Name i MOHD HELMY BIN MAHROOB...
I dilahirkan di Hospital Kuala Pilah, 
Negeri Sembilan pada 9 mei 1986 
bersamaan hari jumaat taw...
ala yang dekat2 ngan matrik Kuala Pilah tu la..
rumah i kat bandar seri jempol..
u nak tahu tak i ne anak peneroka taw.
i luv Felda!!
pastu i sekolah tadika
 kat TABIKA Kemas jek kat Felda Raja Alias 4 
 ( dulu dikenali sebagai Felda Serting 4)..
pastu sekolah rendah pulak
 kat SK bandar Baru Serting.
 masa i sekolah kat sana, i bercita2 nak jadi peguam...
katenya!!
so masa sekolah kat sini sampai darjah 4.
.i dapat kelas NILAM..
masa ne x ikut sape pandai dia kelas pertama..
tapi bila dah darjah 5 baru ikut2 kelas..
i dapat kelas pertama..haha..
sampai darjah 6...
UPSR i dapat 2A jek..
sangat teruk..
tu la memain lagi...
pastu masa sekolah menengah
 i bersekolah di SMK Bandar Baru Serting..
Form 1 i dapat kelas 1 D..
kelas keempat..huhu..
sangat malu dan rasa rendah diri masa tu..
tapi i tingkatkatkan usaha 
masa tu i dapat no 1 dalam kelas 
n dipindahkan ke kelas B pulak..
kelas kedua taw!!hehik..
nak masuk kelas pertama, 
tapi disebabkan 
pilihan Kemahiran Hidup i x same 
ngan kelas A..
x dapat la masuk...
huhu..
so i stay kat kelas tu sampai form 3...
PMR i dapat 5A jek..
agak teruk di situ.
.pastu form 4 i bersekolah di Melaka, 
di SMK Dato' Haji Talib Karim..
mereka menggelarkan 
sekolah ini Talib High school gitew..
haha..
x de rezeki i kembali 
balik ke form 5 di sekolah lama..
haha..nak taw kenapa tanya mak i..huhu...
form 5 aku belajar macam biasa jek..
tu yg dapat 3A je SPM..hehik..
tapi masa sekolah
 i suka sangat aktiviti bahasa ne..
masuk pidato, syarahan, pantun,
 forum n mcm2 lagi..
sangat suka..
tapi bila masuk U x masuk pulak kan...hehe...
abis SPM i tolong mak i g menoreh getah..
sementara menunggu 
keputusan untuk further study kan..
dapat lah duit..
yg best sekali dengan hasil duit menoreh itu
 i dapat beli PS!!yeay!!
pastu i mintak Poli..
dapat la course Mekatronik..
(x tahu pon ape benda tu)..
seminggu masa nak masuk Poli, 
dapat lak Telegram yang i dapat 
2nd intake 
Diploma Kesihatan Haiwan & Penternakan di UPM, Serdang..
so ubah fikiran terus masuk UPM..
pastu seminggu pastu dapat juga 
tawaran ke UiTM Melaka 
untuk course Hotel Management...
waa...x tahu nak pilih..tapi sebab da masuk UPM,
 x leh nak kuar sesaje jek...
selama 3 tahun belaja..
macam2 dugaan kan..hehik..
habis belaja terus apply doc Vet...
apakan daya x de rezeki nak jadi Doctor la..
so masa 2nd year i pon tarik diri secara rasminya 
dan terus bekerja 
sebagai AVO( assistant veterinar Officer) 
kat Negeri Sembilan tanah tumpah darah ku itu..
.so sekarang ne i bekerja la..
itu la sedikit sebanyak tentang diri i 
yang x berape nak glamer kan...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...