Followers

Friday, April 25, 2008

muzik dan kamu!!

hye..jumpa lagi...kali ni aku nak kongsi sikit lagu2 yang best..yg tengah top sekarang ni...ini pun sebahagian jek...aku just nak share ngan korang..sebab ade seseorang yang aku kenal cakap sharing is caring....erm??ape2 je la...hehe..kalau nak muat turun klik je kat tajuk lagu tu yer...bye...


1.Anuar Zain - Ketulusan Hati

2.AIzat - Hanya Kau Yang Mampu

3.Faizal Tahir - Sampai Syurga

4.Sofaz - Bukan Disini

5.Fiq - Bukti

6.Nidji - Biarlah

7.Hujan - Bila Aku Sudah Tiada

8.Dafi Feat Gita Gutawa - Dua Hati Menjadi Satu

9.Ayu - Hanya Di Mercu

10.Gigi - 11 Januari

11.Matta - Ketahuan

12.Mawi Feat Heliza - Doa dalam lagu

13.Ungu - Cinta Dalam Hati

14.Siti Nurhaliza - Melawan Kesepian

15.Letto - Sebelum Cahaya

16.Mulan Jameela - Makhluk Tuhan Paling Sexy

17.Mila - Mila Bila Cinta

18.Altimet/Adeep Fabulous Cats - Chantek

19.Ella Feat Shah - Ku Merindu (Studio VErsion)

20.Andra The Backbone - Sempurna


RESAH MALAM...

kala aku tersungkur dalam sujudmu

teresak dalam keheningan doa

ku menghiba...

meratap..... menangis....

kehadratMU ya Allah

entah untuk yang ke berapa kali.....

aku merasa diri ini

sudah tak layak memohon padaMU

juga tak layak mengucap kata taubat lagi

atau hanya untuk mengucap

sepatah kata doa sekalipun

tak layak......

kerna terlalu hina diri ini..

di ribaanMU

terlalu kotor diri ini di hadapanMU

ya zat yang maha sempurna

mungkin sudah jutaan kali

aku mengucap kata taubat ini

dan mungkin ribuan kali

aku ucap ampun padaMU

tetapi...

aku akan buat kesalahan yang sama

aku buat dosa yang sama lagi

lagi dan lagi.....

YA ALLAH YANG MAHA PENGAMPUN

aku hanya manusia yang lemah,

hanya sebutir debu yang tak berarti bagiMU

bukakanlah pintu taubat hatiku,

bimbinglah aku

tuntunlah aku di jalanMU

jangan biarkan aku terperosok lagi

dalam lembah dosa yang hina

ABOUT LOVE..


To My Friends Who Are…MARRIED Love is not about “it’s your fault”, but “I’m sorry”, not “where are you’ but “I’m right here”, not “how could you” but “I understand”, not “I wish you were”, but “I’m thankful you are.”
To My Friends Who Are…
ENGAGED The true measure of compatibility is not the years spent together but how good you are for each other.
To My Friends Who Are…NOT SO SINGLE Love isn’t about becoming somebody else’s “perfect person.” It’s about finding someone who helps you become the best person you can be.
To My Friends Who Are…HEARTBROKEN Heartbreaks last as long as you want and cut deep as you allow them to go. The challenge is not how to survive heartbreaks but to learn from them. To My Friends Who Are…NAIVE how to be in love: Fall but don’t stumble, be consistent but not too persistent, share and never be unfair, understand and try not to demand, and get hurt but never keep the pain.
To My Friends Who Are…SEARCHING True love cannot be found where it does not truly exist, nor can it be hidden where it truly does. Love is magic. The more we hide it, the more it shows; the more you suppress it, the more it grows. *
To My Friends Who Are…PLAYBOY /GIRL TYPE *Never say I love if you don’t care. Never talk about feelings if they aren’t there. Never touch a life if you mean to break a heart. Never look in the eye when what you do is lie. The cruelest thing a guy can do to a girl is to let her fall in love when he doesn’t intend to catch her fall.
To My Friends Who Are…POSSESSIVE It breaks your heart to see the one you love happy with someone else but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you. To My Friends Who Are…AFRAID TO CONFESS Love hurts when you break up with someone. It hurts even more when someone breaks up with you. But love hurts the most when the person you love has no idea how you feel.
To My Friends Who Are…STILL HOLDING ON A sad thing about life is that when you meet someone who means a lot to you, only to find out in the end that it was never bound to be and we just have to let go.
To My Friends Who Are…SINGLE Love is like a butterfly. The more you chase it, the more it eludes you. But if you just let it fly, it would come to you when you least expect it. Love can make you happy but often times it hurts, but love’s only special when you give it to someone who is worth it. So take your time and choose the best! Three things never return: the past, the neglected opportunity, and the spoken word.....

my hamtaro!!!!





salam semua....bertemu lagi kita...hehik...kali ni aku nak cerita pasal hamster2 aku yg comel sgt...korang leh tgk gambar kat atas n video kat bawah ni...korang nak tau x??hehe..hamster aku ni da ade ank da...ade 4 ekor semuanya..nama hamster aku yg betina tu cici n jantan muji...aku beli diorang dlm bulan 2 tahun ni...tp x ingat la tarikhnyer..yg pastinyer cici melahirkan anak pada 1 april 2008..april fool!!!!!!hehe..suka sgt...masa tu aku x taw nak wat pe..bgn2 tido je ptg tu kan..aku tgk da ade 5 ekor..so aku pun asingkan la yg jantan tu sebab takut nanti dia makan anak dia lak..so aku amek tisu n letak kat dlm sangkar dia..ibu dia lak amek tisu tu tutup sekeliling dia..hehe..hepi sgt sebab sekejap je da ade anak..hehe..so ml tu tetiba aku tgk da ada 7 ekor lak..so hamster aku da ade 9 da sekarang..tp mlm tu aku g kuar pg cafe jap..blk2 tgk anak dia da mati sekor...sebab kene makan dgn lipas..sedihnya..aku geram sgt n cari lipas tu..rupanya dlm kotak bawah katil aku tu banyak sgt lipas..so mlm tu aku pun bunuh la lipas2 tu..walaupun bunuh sekor jek..hehe..pastu aku letak dlm kotak untuk lebih selamat..pastu esoknya mati sekor mungkin kesejukan kot...tinggal 5 je..ptg lepas blk kelas aku tgk da ade 4 ekor je..cici makan sekor...erm..menurut buku yg aku pinjam kat library vet tu memang normal untuk ibu hamster memakan anaknya untuk keselamatnan..so nak kata ape..takut jugak dia makan semua anak dia..tp ok je aku tgk...anak dia comel la sesangat..besar jari kelingking jek..warna merah n x der bulu lg.aku pun mcm biaser je la..x tgk sgt..biarkan je dlm kotak n pastikan ibu dia dpt air n makanan yg cukup...pastu da lebih kurang 2 minggu tumbuh bulu n mata diorang pun da mula bukak..comel sgt..aku suka sgt tgk...pastu sekarang ni da masuk sebulan da la kan..da sihat2 da mereka2 tu..hehik...aku pon selalu je pegang..jinak sgt..suka..tp sekor lagi tu x der warna..warna pink jek..mungkin dpt gen resesif kot...yg lain ok jek..same ngan ayah ngan mak dier...erm..geram sgt!!!suka..erm...rasa nak picit2 jek...


salam ceria pembuka bicara---


assalamualaikum...hai2..apa khabar anda semua...welcome to my blog..actually sebelum ni aku da ade blog sendiri jugak..tp kat frenster je.tu la..tgk org lain nak buat gak..teringin nak wat..setakat ni je la yang mampu aku buat...lagipun sekarang ni bz sikit nak praktikal kat penang..tu yg buat kelam kabut aje..hehe..so dalam blog ni aku akan cuba untuk memberikan komen2 tentang isu2 semasa mahupun hiburan n mcm2 lagi.kalau berkesempatan aku nak try letak lagu..nanti korang boleh download untuk koleksi sendiri ker...may be dlm masa terdekat ni aku akan cuba...huhu..so sabar menanti yer..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...