Followers

Saturday, August 9, 2008

dogathon dan aku...

terlebih dahulu ini lah yang aku nanti2kan dlm tahun ini...sebab acara ni sgt best sebab dlm acara ni banyak sgt anjing2 yang akan dtg bersama tuannya untuk berseronok...tahun lepas aku di tempatkan dlm division registration..erm..seronok...mcm karenah org dapat aku tgk....ok lupakan pasal tahun lepas..sekarang aku nak cerita pasal dogathon 2008 dengan temanya aerospace...ala2 angkasawan gitu...astrodog!! woof off!!!erm...ingat lagi masa sem 2 sibuk la mintak nak jadi ape..aku pun dgn yakinnya isi nama kat bahagian registration..erm..x lama kemudian tu...nama aku dipindahkan ke bahagian IT...aku mcm x percaya je..aku mmg nak sgt2 kat bahagian registration tu..tp org yg x sepatutnya dpt boleh dpt...masa tu aku x nampak lagi kegilaan kuasa seseorang tu...so aku pun redha je la..tp yg peliknya sampai dekat nak dogathon pun, x der ape2 information dr pihak it..bukan la nak salahkan mereka..aku plak yg sibuk2 tanya kitaorg nak buat ape??ape yg perlu kitaorg buat...tp mereka x suruh buat ape pun...jadi sekarang ni.....KENAPA PERLU BG KAMI JAWATAN BAWAH IT KALAU SATU KERJA PUN KAMI X PERLU BUAT??tolong lah...karang x tanya ckp kami ni x buat kerja..bila kami x buat kerja nampak je..bila org lain x buat kerja??buat2 butakan mata pekakkan telinga....pastunya ari khamis tu...last meeting dogathon katanya..pergi punya pergi kata start kul 5 tp start dkt nak kul 6....pelik kami..x tahu nak menepati masa ke...karang ckp lebih2 ckp kami ni suka membantah la ape la..cuba diorang di tempat kami??itulah masalahnya bila org dah gila kuasa..susah nak berkawan dgn org yang gila kuasa ni..semuanya dia yg bagus, menunjuk2..padahal apa je keje yg diorang buat....tetiba aku dpt pulak bahagian equipment..aku pun x sangka..lain yang aku mintak lain yang aku dpt(kalau mcm tu lain kali x payah nak suruh aku isi nama kat bahagaian yang aku suka).equipment di ketuai olehsaudara Razeen...erm...so jumaat dlm kul 10 kami pergi bukit ekspo....tolong la angkat barang...sampai2 hanya beberapa org je..yang kami pelik tu...dalam banyak2 lelaki yang ada, perempuan jugak yang masuk dlm bahagian equipment ni..ape cerita ni?? mana lagi lelaki yang lain...nak MEMONDAN je ke??kami teruskan jugak walaupun x ramai...pastunya petang tu kami dtg lewat sikit sebabnya motosikal kami tayar bocor...kami pun panggil la org betulkan...tu yg lambat tu..pastu sampai2 je ada sorang tu kata..eh baru sampai ke..sedangkan kami dr pgi tg tolong angkat brg...pastu boleh ckp kitaorg main MASAK2...hei ape kejadahnya??ingat kami ni ape??sekurang-kurangnya kami dtg dan kami tolong buat kerja...terus hormat aku hilang kat org ni...dan aku x kan lupa apa yg dia ckp.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...