Followers

Friday, July 24, 2009

gajet..


Aku bukanlah peminat fanatik gajet berjenama mahupun pengikut setia gajet sepeti apple, blackberry ke..yang penting gajet tersebut mesti cantik di mata ku..dulu ade gak ipod, tapi dah rosak..huhu..sedih gak sebab itulah antara gajet kesayanganku..seterusnya henpon nokia N70..tapi baru2 ni henpon buat hal bila LCD dia rosak..so hantar kedai la..pastu 24 Julai aku pun membeli satu henpon jenama i-mobile..x penah dengar pun sebelum ni..tapi disebabkan reka bentuk yang menarik dan boleh masuk 2 simkad aku pun terus beli tanpa berfikir panjang..malas dah nak beli henpon mahal2..niat dihati memang nak beli Nokia E73..tapi tak tercapai duitku..hehik..so beli je yang murah..aku beli denga harga RM400..huhu…so kat bawah ni spesifikasi dia..saje je letak..mana tau ade yang berminat..hehik..

i-mobile 322 specifications & functions:
GSM Dualband (900/1800MHz).
GPRS (General Packet Radio Service) Class 10.
WAP browser.
Support Bluetooth connectivity.
MMS (Multimedia Messaging Service).
Dual GSM SIM card slots (Dual Online).
2.2” 240X320 pixels 262144 colours TFT LCD display screens.
300K resolutions digital camera with video recorder/playback function.
MP3/MP4/MPEG4/3GP/AVI/AAC/WAV player.
FM radio.
Internal antenna.
Call vibration.
Voice recording function.
MP3/MIDI polyphonic ring tone.
Text input predictive software.
STK (Sim Tool Kit).
MicroSD/TransFlash card expansion slot.
Mini USB client.
Downloadable pictures, animations and ring tones.
Alarm clock, world clock, calculator, converter, calendar, memo, PC sync, photo album, photo editor, wallpaper and games.




Monday, July 20, 2009

CAMERON HIHGLANDS..

PADA 18,19 N 20 aku dan famili sempat untuk bercuti ke cameron hihglands..huhu..walaupun sebelum ni dah pegi tapi nak pegi lagi..sangat best kat sana..aman n damai jek..hehe..yang penting kami bawak segala bagai alatan memasak sebab nak rebus keledek n jagung..hehe..sangat enak makan kat sana..fresh gitu.hehik..so 3 hari tu sangat bermakna dan memang penuh dengan kunjungan ke tepat2 menarik especially ladang teh Boh, taman ros, strawberry park dan yang plg best pegi pasar malam kat sini..sangat macam2 jual..yang penting kami beli baju pink..hehik...pastu kami beli cendawan pastu buat sup cendawan juga..kesimpulannya memang best kali ni walaupun ade sedikit masalah semasa datang ke cameron iaitu tayar kete pancit lak..nasib pihak PLUS datang membantu..(walaupun sebenarnya mereka datang tengok je..aku yang bukak tayar tu)..hehik...kami pulang pada hari isnin pagi dan sempat singgah di bangi jap untuk beli kotak coklat sebab ade tempahan....ok la bawah ni ade gambar semasa kami bercuti...

Friday, July 17, 2009

chocolate...

sangat bz minggu ne...tapi sempat belajar untuk membuat coklat..so sekarang nak bisnes coklat lak..hehe..rupanya senang jek nak wat coklat mcm jual kat kedai tu...hehe...kalau nak tempah boleh jek..raya pon nak dekat ni...
bahan-bahan nak buat

selepas proses sejuk beku

nak masuk dalam kotak


contoh kotak



erm...yummy!!
p/s: tempahan boleh dibuat mulai sekarang..






Tuesday, July 7, 2009

MULANYA CINTA...

disebabkan dalam mood percintaan(hahaha)..jadi lagu ini sangat sesuai dengan jiwaku tika ini...


Tiada sesiapa dapat melupa
Perasaan cinta pertama
Akan ku ingat selama-lama
Saat pertama jatuh cinta
Kasih Sayang
Senyum mesra bersama
Gurau senda pujuk rayumu
Pasti ku ingati
Apapun juga akhirnya
Aku kan tetap
Mengingatimu dengan setia
Walaupun kau akan pergi
Pasti ku ingati gelora cinta
Kali pertama

Monday, July 6, 2009

tercipta untukku...

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku
Banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu
Aku ingin engkau s'lalu
hadir dan temani aku
di setiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku
Aku ingin engkau s'lalu
hadir dan temani aku
di setiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
memanggil s'luruh ragaku
ku ingin kau tahu
kau s'lalu milikku
yang mencintaimu
sepanjang hidupku
aku ingin engkau s'lalu
hadir dan temani aku
di setiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
ohhhh...
Ooohhhhhh..
p/s: sangat bermakna lagu ni buat ku tika ini..thanks sayang..

Saturday, July 4, 2009

malu...

Ya Allah..malunya hari ni..dah 2 minggu ku selisih faham dengan dia..itupun salah diriku..menipu..tapi mmg x de niat nak menipu..ye lah masa tu saje je nak menduga..tapi bila dah menjangkau minggu kedua rasa bersalah pulak nak menipu lagi..jadi ku dengan kekuatan yang ada merungkaikan segala persoalan itu..huhu..jawapan dia..x pe..dah maafkan..lain kali jgn buat lagi..huh..rasa bersalah sangat..ye lah dia x marah(tp dlm hati aku x taw la)huh sungguh menyeksakan..aku mulai nampak perubahan dia.msg pun jarang..tapi sebentar tadi dia mengirim satu sistem pesana ringkas kepadaku.."salam.kat mana?wat pe tu?g wat insp lg ke?"
huhu..ku pun terus reply.."sape ni ek"?huhu..padahal dia..(masalah hp ku je benarnya x dpt detect no yang dah disavekan..huhu)
cek kat hp celcom ade x no tu...tetiba lah hp ku x leh nak cancel call..kan dah terdengar suara dia..huhu..pening2..kan dah terkantoi..cakap ngan dia ada satu je no...mati...erm..sangat merisaukan..baru ingat nak lupakan dia..huhu..tolong la..nak buat apa ne..rasa sangat malu dan bersalah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...