Followers

Friday, December 31, 2010

Sekitar 2010...

salam readers, esok dah masuk tahun 2011 kan...apepun hari ni cuti...suka3...hehe...sepanjang tahun 2010 ni sebenarnya bagi i, adalah tahun yang cukup pahit untuk i...tapi ade juga manisnya..apepun biar i ceritakan serba sedikit rentetan kenangan di tahun 2010...

- bulan 3 ditukarkan tempat kerja atas alasan yang tidak munasabah langsung...
- susah payah mencari rumah sewa di seremban
- sakit hati dengan jiran sebelah sebab selalu nak lebih2 parking
- jadi sebahagian orang penting SUKMA di Melaka
- di tuduh dengan satu kenyataan yang tidak dapat dilupakan
- ditukarkan sekali lagi ke jelebu atas alasan yang tidak munasabah bulan 9
- mempunyai staf yang bermasalah yang macam bagus...
- kakak berkahwin
- tak payah menyewa lagi kat seremban..
- beli motor baru untuk memudahkan ke tempat kerja
- akhirnya dapat juga menjelajah semua negeri di semenanjung...
- berjaya turunkan berat badan sebanyak 10 kg...
masa gemuk.....

kurus sikit kan...haha

oke..itulah sebahagian kenangan tahun 2010..sungguh sakit sebenarnya, tapi hidup ini perlu diteruskan..i cuba untuk jadi yang terbaik..untuk jadi kuat...dan tahun 2011 kalau boleh i dah tak nak bergantung pada orang lain.insyaallah i akan cuba buat yang terbaik. doakan i eh...i betul2 rasa sakit tahun ni ni....tahun 2011 banyak benda i perlu buat untuk jadi yang terbaik...insyallah....

Monday, December 27, 2010

Selamat Pengantin Baru...

Di renjis-renjis, dipilis..ditepungilah tawar...lalala..eh ternyanyi pulak..apepun i nak ucapkan selamt pengantin baru kepada kakak dan abang ipar i...selamat melayari bahtera rumah tangga oke...apepun i nak tunjuk gambar2 yang sempat is snap...enjoy!!



 ne pelamin dia..cantik tak??

 ne baru je pas nikah....

 dah nikah, boleh pegang2 oke..hehe

hantaran daripada pihak perempuan...

 ne masa nak bertandang ke Felda Chini....

comel!!


jangan makan banyak2 oke..haha

Merah....

gambar ini tiada kaitan dengan entri di bawah..harap maklum..


Salam readers, sejak bulan 11 hari tu, dah lama i x hapdet..bukan ape i sibuk uruskan majlis perkahwinan kakak i tu..Alhamdulillah 26 Disember lepas majlis bertandang belah pihak lelaki, segalanya berjalan lancar, so i pun ape lagi, walaupun tak sempat sangat nak hapdet, tetap cube untuk luangkan masa untuk berblogging kan..hehe..maklum la hujung-hujung tahun ni banyak sangat kerja yang perlu disiapkan...apepun i baru je tukar template blog i dengan header-header sekali...cadangnya nak tukar 1 januari 2011 ni..tapi nanti kang tak sempat lak nak wat...i pun terus je launching my new template..gitu kan...haha..eh lupa nak cakap kat uols yang sebenarnya i ni bukan suka pun warna merah..tetiba tadi i tergerak hati nak wat warna merah pulak kan..apepun cantik kan..haha..eh terpuji diri sendiri pulak kan..sape lagi nak puji kan..baik i yang puji..hehik..apepun sejak dulu lagi i tak suka merah...tapi yang pelik masa sekolah dulu i rumah merah, masa kat kampus warna rasmi kolej i merah jugak, sekarang ni motor ego i yang comel tu warna merah jugak..ape kes??dah tu i pulak suka MU..merah lagi..agaknya ade ong kot merah ni..apepun tahun 2011 i isytiharkan sebagai tahun cemerlang i dengan pilihan warna merah....hopefully tahun ni lebih baik daripada tahun 2010...merah...merah..merah...i like!!

Tuesday, November 30, 2010

Buat seorang kakak tersayang.....


Salam readers, i cume nak tujukan entri ini khas untuk kakak i yang birthdaynye 1 Disember...hepi besday kakla....entahlah rasa tak best sangat kat hati ne...hehe...ye la orang dah nak kawin kan...mesti tak lena tidur kan..hehe...apepun saje je nak mengimbau kenangan lalu....

1)kakla ingat tak masa kita kecik2 kita pernah makan nasi je.pastu letak kicap, pastu kita bagi nasi kita sorang sikit....pastu tanye sedap tak nasi tu....hehe

2)ingat lagi tak pokok mangga yang ayah dah tebang, pastu masa tu kakla tolong tolak buaian yang emy naik, pastu emy terjatuh, pastu mak marah kakla kan...ingat tak...sori ek...

3)ingat tak satu hari tu emy nak tengok tv sangat, tv merah tu, kakla tolong bukak kan, tapi entah macam mana tah tv tu terjatuh dan rosak...pastu lepas balik ngaji mak belasah kakla..sori tau....

4)ingat tak masa kita tengah ambik serai kat rumah wak kecok, anak cik saliah ejek2 kita, pastu kita ejek dia balik...kejap tu cik saliah datang marah2 ckp kita kurangajar kan...

5)kakla ingat tak kita pernah duduk satu bilik dulu, emy selalu gaduh ngan kakna, tapi kakla kita jarang gaduh kan...

6)ingat tak kakla pernah ajar emy macam mana nak bercerita dalam pertandingan bercerita, masa tu emy dapat tajuk pak pandir....pastu emy dapat no 1 kan...

7)kakla ingat tak kita dapat masuk ipta tahun yang sama, pastu kakla tolong hantar emy kat upm..terima kasih tau.....

8)kakla ingat tak sebab takut dengan senior kat kolej, emy hantar kakla sampai shah alam pastu balik semula ke serdang naik komuter padahal tiket emy sampai serdang je kan....kelaka kan....

9) kakla ingat tak masa tu bulan puasa, kita kat terminal one, nak balik kg, tapi emy tertinggal sebab tak sempat nak naik bas tu, tapi kakla suruh orang tu berenti dan emy dapat naik kan...hehe

10)kakla ingat tak masa emy stress sangat nak berenti belaja, nangis2 depan kakla sebab x nak teruskan(tapi kakla yang tolong emy semua tu)thanks tau....

11)kakla ingat tak masa seminggu emy kerja kereta kancil rosak pastu kene repair sampai kene beribu riban, pastu kakla bagi emy pinjam duit....hehe..thanks...

12)kakla ingat tak kita pernah nangis same2 masa kakla tunang tu....

13)dan masa kakla tunang tu, kita pernah gaduh jugak sampai tak bercakap agak lama....

emy akan ingat semua tu..lepas ni kakla dah nak kawin...mesti kita dah serapat dulu lagi kan....tak dapat nak ngadu2 lagi mcm dulu kan..tapi x pe...emy tetap sayang kakla walaupun kakla dah kawin...apepun tahniah sebab dah nak kawin....jangan sedih2 tau....


Tuesday, November 23, 2010

Mari kita ke Ladang....

Salam readers, nak tau tak kenapa tajuk entri i hari ne mcm pelik je kan...hehe...apepun jap lagi i cerita oke...minggu lepas kan i cuti selama 5 hari...haha...ape lagi sibuk dengan persiapan perkahwinan kakak i la...so kitaorang pergi melaka, sebelum tu hantar adik ke terminal 1 seremban pastu tershopping pulak kat parkson..haha...i nak beli beg tu tapi mendapat tentangan hebat..so terus sentap x nak beli ape2...hehik...pastu terus g melaka...dah tu esoknye pergi ke johor, untuk menjemput sedara mara...pastu singgah kat rumah pak uda,(tapi adam cakap Pak Muda)...hahaha....dah tu sempat pulak kitaorang belaja buat bakul kertas kan...haha...seronok sangat buat dia...walaupun buruk kan..ade orang tu kan dia dah buat, tapi x la secantik mane, pastu bila dah siap dengan bangganya dia menyanyikan lagu mari kita ke ladang....hahaha...lawak oke...balik tu kami singgah di tangkak dan terus balik ke melaka semula..sebelum tu makan mee bandung dulu kat muar..hehe....


 ne la bakul yang diorang buat....

 ne pulak cikgu yang ajar kami....

ne adam yang suke sangat makan...

 
abis adam makan kek tu...hahaha

 sebelum kami balik singgah dulu kat muar...

ne adalah bakul ciptaan i sendiri...cantik kan...hahaha

Tuesday, November 16, 2010

Hanjeng punya M***S!!

Salam readers, mood i tengah tak oke ni...i sangat hangin satu badan..mane taknya...bulan 6 ri tu i ade beli berukben...dealer tu cakap lepas i daftar ni terus boleh on9..yang i ne pun bodoh kan terus beli..tengok2 x boleh on9 pon kan...dah 3 hari still x boleh jugak...so i nekad untuk pulangkan sebab i akan dpt semula RM150....ok i pun pulangkan la kat Centre dia kat Mahkota Parade...dia cakap ok lagi sebulan kita akan bagi cek kat alamat u...oke i pun gembira la kan...pastu i tunggu2..tapi x de jugak...so i pon call la...dia cakap dealer tu tak daftar nama i..ade i kesah semua tu..i cume nak duit i balik je...dia cakap dia nak bukak kes....i pun kata ok...dah bulan 8 ni..still x de ape2 lagi...i call la dia cakap nak bukak kes lagi...hanjeng oke..ko ingat dengan ko bukak kes dapat setel ke....kes aku yg first tu ko campak mana...pastu tadi i call lagi i mengamuk2 i cakap u nak bukak sampai 100 kes ke baru i dapat duit tu....bukak kes je...tapi x setel2....hanjeng tak....bukan 150 K pun kan..RM150 je bengong!!!!!!!!!!!!!!!!i tak boleh tahan lagi mcm ne...samapi bila i nak tunggu lagi....huh...sakit ati ne....

Monday, November 15, 2010

Eh i tak minum arak la!!




Salam readers, i nak buat pengumuman yang i tak pernah minum arak, so tak payah susah2 nak hantar msg promosi kat i oke...buang kredit uols je...kepada no ne 0104284424 dengan 0105349696, sila berhenti berbuat demikian....kekdahnya uols nak bagi msg cam tu....bukan sekali dua kan...setiap minggu...i rasa kan orang yang pakai no i yg sebelum ni minum arak kot...huh....tak suka tau....



Alhamdulillah....

Salam readers, lama dah x hapdet, bukan ape bz sikit dgn kerja kan...weekend lepas kan i dgn mama i pergi ke melaka untuk melawat makcik i aka kak busu( yg mcm dlm citer Hagemaru tu...)hahaha....dia ade batu karang, so dia buat operation hari jumaat..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...hehe..so kami pun melawat kak busu kat Hospital Pantai...kesian gak kat kak busu, dia sakit..sedih tengok...apepun kak busu dah selamat...yeay!!...


ne la kak busu.....

ne pulak i dengan mama i...comel kan...hahaha

Tuesday, November 9, 2010

Mood:Bahagia

Salam readers, i rasa hepi je minggu ne...ntah la...i suka dan bahagia je...hahaha...

Friday, November 5, 2010

HEPI DIWALI....


Salam readers, ape khabar..sihat kan...hehe...oke berbalik kepada tajuk entri oke...i ade kenangan untuk dikongsi bersama uols...


1)Masa tu usia i 6 tahun kot...i demam dan i bersama mak dan kakak i pergi ke klinik kesihatan Bahau untuk mengambil ubat, masa tu tunggu giliran, tunggu punya tunggu nama i pon dipanggil, dengan rasa yakin i pon pergi masuk, tetapi rupenya bukan nama i dipanggil, tapi nama LETCHUMI...haha...i pon berani pulak kan nak masuk sensorang padahal baru 6 tahun kan...sangat kelaka oke...samapi sekarang kakak2 i akan ketawa bila cerita pasal tu....

2)Masa i di Universiti Putra Malaysia 2 kali i menari untuk tarian india, pertama masa Malam Seri Perdana, dan kedua masa Malam Kebudayaan dan Kesenian Putra...uols nak tau dah la menari tak pakai baju...sangat malu oke..i yang x pandai menari ne berlatih seminggu je untuk mahirkan...alhamdulillah...berjaya....sangat pengalaman sebab kan semua yang tengok tu kaum india...haha....tapi sangat best....walaupun i tak berbaju...nasib tak kene banned sebab bukak baju kan...hahaha....

ne masa rhearsal jek...teka i mane....haha



Masa ne i dengan MC majlis....



3)Ne masa dah keje, i bergaduh dengan sorang india ne, huh, padahal x de benda pon, tapi sebab dia i kene pindah ke seremban, sangat sedih...tapi x pe la...itu buat i lebih kuat kot....apepun i ingin mengucapkan selamat hari deepavali buat yang menyambutnya....

Thursday, November 4, 2010

Kek Coklat...

Salam readers, semoga sihat selalu ye...pada hari ini i nak ajar uols buat kek coklat...oke, bahan-bahannya...eh silap lak...i sebenarnye nak cakap malam tadi i buat kek coklat, sesaje je nak isi masa lapang...haha...apepun alhamdulillah jadik walaupun tak cantik kan...hehe...tetiba kan teringin nak makan kek coklat...hehe...


sebelum bermula, kita akan posing dulu oke...


 oke uols, bahan-bahannya....

dan...jeng2..inilah hasilnya...sedap taw!!hahaha

Tuesday, November 2, 2010

NAKED............

Salam readers, uols rasa2 ape??eh rupenye i silap taip tajuk entri la...adoi!!buat malu je kan....haha...sebenarnye uols, tajuk entri i hari ne adalah nekad....nekad ape uols nak tahu tak..oke ceritanya i nak buat satu benda yang akan mengubah hidup i nanti, tapi i tak pasti lagi benda tu akan jadi ke tak...i nak cakap kat sini, tapi kang tak jadi i je yang malu kan...ape2 pun ia melibatkan masa depan i. i nekad....yang penting benda yang i nak buat benda baik....tapi i kene sediakan diri i dari segi mental dan fizikal...eh macam nak pergi berperang pulak kan...hahaha..apepun i harap uols doakan i berjaya nanti eh...

Sunday, October 31, 2010

Kepala Dua...Sape cakap tak elok....

Salam readers, i ingat lagi masa tu pc fair kat klcc tahun 2005, masa tu sibuk kakak i nak beli laptop la konon...kitaorang telah pilih beberapa jenama antaranya Acer dan ape tah...pastu tetiba ternampak satu laptop ni, comel sangat..tapi jenama TWINHEAD..hah apekah..siap tak penah dengar nama tu...dalam hati i ni entah ape tah jenama dia beli...mesti cepat rosak nanti..pakai setahun dua dah la tu kan...tapi dia degil jugak nak beli..oke tak pe la..beli la dengan harga rm2600 tunai....pastu dia pun gune...gune punya gune, i pun dapat pulak sambung belaja kat UPM jugak tahun 2007 ambik vet kan....pastu i pon dengan duit JPA kononnya nak beli laptop baru..hehe...tapi kakak i cakap la buat ape nak beli baru...beli je kat aku...murah je seribu hengget je..oke..i pon setuju beli dengan dia...masa tu majoriti cosmate i x de laptop lagi, so i je ade...ape2 keje or assignment pon buat pakai lappy i ne...tapi diorang gelakkan laptop i..dia kata twinhead..x penah dengar pon...i sabar je...biarlah...dah masuk sem 2 diorang beli laptop baru, ade yang acer, ade yang toshiba la...i pun senyap...tapi i dengar laptop acer kawan i meletop, laptop compaq kawan i skrin hilang la..i senyap je...Alhamdulillah sekarang dah tahun 2010 ok je laptop i ne...bersyukur sangat...tetiba je i rasa percaya dan setia pada lappy i ne..hahaha...cume ade sikit je problem.nanti i tunjuk oke...hehe...so pada pendapat i x semestinya jenama A tu dia akan elok....contoh macam i beli hp N90 ori lagi...tapi setahun je i pakai dah tak elok...ape cerita...mungkin la i ni ganas kot gune...walaupun ade waranty uols, tapi still tak boleh pakai...so secara kesimpulannya i suka laptop i x kisah la jenama apa...hehe...

 tengok masih oke lagi kan...hehe

cume huruf l ngan m jek susah sikit nak tekan...hahaha.
ne sebab dah selalu post entri kot...tapi boleh tekan lagi oke...

Saturday, October 30, 2010

Best sangat2....

Salam readers, pagi2 tadi i bangun dah kebah sikit demam ni...cuma batuk je x nak hilang lagi...so pagi ni i tolong ayah i pasang pintu kat stor rumah kami..senang je buat dia...i tolong tengok je...hahaha...ketuk2 sikit jek sebab i kan demam.....pastu tengahari lak i teruske Bahau untuk keluar duit dan pergi tukar seluar yang i beli tu...patut la i beli tempohari besar je..rupanya i dah kurus...haha...terus i tukar saiz yang kecik...pastu terus g Mahsan untuk servis moto i itu...pastu balik rumah makan ubat pastu nak tido...papai uols....

Friday, October 29, 2010

Aduhai....


Salam readers, i tak sihat..i cuti hari ne..demam...sekian...

Thursday, October 28, 2010

Dah dapat duit!!

Salam readers, duit yang i menang tu,dah masuk..hehe..suka2...thanks kepada Myeg, Hot Fm dan juga Fly Fm...lalalala....


sila klik untuk tumbesaran yang maksima...

Wednesday, October 27, 2010

Pertandingan 'Header' Tercantik Kali Ke-2

Eh..tadi i kan berblogwalking..tetiba je ternampak satu contest ne....walaupun i tak ditag oleh sesape, i terus je join tanpa rasa segan silu..ade aku kesah kan..haha...walaupun header yang i buat buruk je...tapi sape tau kan rezeki i dapat hadiah topup RM100 tu...eh i tipu je..bukan RM100 tau...penganjur tak cakap pun berapa hengget...hehe...apepun i tetap nak join sebab nak memeriahkan aje...menang x menang tu belakang kira kan...hehe...untuk pengetahuan uols contest ne dah kali ke dua...oke pastu kene tag 3 orang

i tag

 eh korang tarikh tutup 6 haribulan sebelas 2010 tau!!

dan inilah header yang i pertaruhkan untuk contest ne...




sekian terima kasih!!

Hujan lagi hati ini....

Salam readers..tetiba kan tajuk entri hari ne...tak de la cume nak bagitau kat uols yang hari ne hujan lebat x nak berenti....selebat hujan dalam hati i ne...hehe..eh duit yang i menang tu kan dah nak masuk...hehe...oke papai uols...nak keluar ne..ade kambing sakit!!

Tuesday, October 26, 2010

kalau dah rezeki tak ke mana kan...

salam readers...pagi tadi i dikejutkan seorang pemanggil daripada syarikat delivery...rupanya2 cek daripada snychrosound studios sdn bhd..i kan ade join contest MYEG Syoknya raya...just upload gambar raya n menang RM200...hehe...i buat entri ne bukanlah niat nak menunjuk ataupun riak sama sekali...xde maknyenye oke...hehe...apepun dah beberapa hari i tunggu cek tu..sebab org hotfm tu call tanye alamat..rupenye org tu ckp alamat x lengkap...hello...i memang guna alamat yang same ok...apepun i terus g amek kat bahau tadi surat tu n terus g maybank n masukkan cheque deposit..x sabar punya hal kan..apepun i bersyukur sebab dapat rm200 tu kan..sape nak bagi kan...thanks to hotfm n flyfm...i love uols..sangat ucapan artis kan..hahaha...bila dah masuk nanti i ingat nak beli ape ek..haha...ntah la..i ne pun kan dapat mcm 200k jek nak pikir2..haha...apepun thanks to mereka lah...


ne senarai pemenang tu...

 i no yang ke 93 oke...hehe

dan inilah sampul surat tersebut

ceknye lupe nak amek gambar sebab excited tadi...tapi ne dia punya surat oke...


Semoga Muji tenang di sana....

Salam reader, i nak cerita kat uols ni yang muji dah mati....isk3...sambil nangis i taip entri ni tau...oke i tipu..x nangis dah...hahaha...apepun sehari sebelum kematian muji pada 22 haribulan sepuluh kan dia sangat sarat,muji kan mengandung, tapi hari tu dia sangat tak larat nak jalan..i pikir mungkin pembawakan anak kot kan...haha...tapi esoknya hari sabtu tu dia dari siang menyorok kat bawah pangkin...sampai i balik umah pun still macam tu...i cek2 dia punya belakang tu...ade satu benda, entah ape tah, i rasa macam uri kot...gitewh kan...apepun i cuba urut2 perut dia sikit tapi benda tu still x nak keluar..i pun bagi dia minum, tapi dia tak nak jugak...so dia menggigil jek..i tak tahu nak buat ape...tetiba je kan ari ahad pagi i tengok2 muji dah tak de...huhu...i pon nangis2 sambil berlari2 anak menuju ke belakang rumah untuk kebumikan beliau....muji!!!!!!!!!

malam tu keluar macam tu...

kesian muji....

dengan rasa sedih i pun menggali lubang 

lalu i semadikan muji dengan rasa hiba...

 semoga kau tenang di sana muji!!



Thursday, October 21, 2010

Ko Ade.....

Salam readers...sihat tak...i sihat je...alhamdulillah kan...hehe..lepas raya ne kan i sangat malas nak berbw ngan nak hapdet...walaupun i bukak belogsepot ne hari2...bukan ape macam2 benda nak kene setel...sebenarnya i memang tak suka persekitaran baru i ne...tapi apakan daya, dah tersurat yang i akan berada di kawasan ini...gitewh..sekali i dah berfalsafah pulak kanz...hahahaha...apepun i maca stress sikit...pasal keje la...takkan pasal gf pulak..i mane ade gf la..single oke..hahaha...kalau adepun i takkan tunjuk pun...hahahaha...apepun sekarang ne i nak mintak tolong kat uols nasihatkanlah i ne ke, bagi la kata2 semangat ke...ye lah i ne bukak mata je fikir pasal keje, kat rumah pikir lagik, kat opis tak payah cakap la kan...i ne kan ala2 jiwa tertekan gitu...hahaha...tapi bukan giler atau bipolar oke...hehik...apepun uols doakan je i untuk menjadi seorang yang kuat hatinya..boleh tak...dah2 jangan nak gedik2..hahaha...oke uols daa...

Tuesday, October 19, 2010

Macam mana....

Salam readers, sori lama tak hapdet..life i sekarang ne bukan macam dulu,masa tu banyak je..sekarang ne dah kurang untuk bersenang lenang, kalau tak keluar program, mesti meeting jek..i pon dah naik muak dah...huh..bukanlah nak merungut,tapi penat kengkadang kan...tapi i akan buktikan yang i pon boleh menjadi seorang ketua yang baik(padahal tak berapa nak yakin kan..hahaha)...So apa yang i nak buat sekarang adalah tidak mahu menjadikan pengalaman yang lalu sebagai penghalang untuk i,so sekarang ne i dah kuat sikit, bukan kuat makan oke...hahaha....I pun ape lagik..mengoogle lah kan..dan inilah hasilnya....jeng3....

1. Beri salam
Jarang sekali kalau kita perhatikan boss atau ketua di tempat kita yang mula memberi salam. Asyik-asyik anak buah boss juga yang kena mulakan memberi salam. Selalu juga berlaku anak buah yang beri salam, tapi boss tak jawap. Jikalau anda sebagai boss atau ketua di organisasi anda, apalah salahnya anda menghulurkan salam kepada anak-anak buah anda di pejabat. Percayalah mereka akan segan dan mula menyayangi anda.


Komen i: i pagi2 bila sampai opis je mesti bagi salam...oke kan...hehe
2. Beri hadiah penghargaan pada hari-hari tertentu
Satu perkara yang mudah tetapi adakah anda sebagai boss atau boss anda lakukan untuk anda? Penghargaan yang tak seberapa tapi akan menyebab staf di bawah anda memberikan kesetiaan kepada anda dalam melaksanakan tugasan yang diamanahkan. Boss anda mungkin juga memberikan alasan susah untuk mengingati tarikh lahir staf yang ramai. Tapi itulah yang perlu boss lakukan untuk menjadi boss yang hebat.
Komen i:erm...i tak pernah pun bagi...macam mana ek...
3. Staf adalah famili di pejabat
Jangan hanya menganggap staf di bawah anda sebagai rakan kerja, tetapi mereka sebenarnya adalah famili kedua anda di pejabat. Jadi jangan hanya layan mereka sekadar rakan kerja untuk menyiapkan tugasan yang anda berikan. Anda juga perlu tahu masalah dan emosi mereka.
Komen i:erm...no komen lah...hahaha
4. Turun padang
Banyak sekali yang berlaku, setiap kali majlis-majlis kecil atau program-program yang dianjurkan oleh staf anda, anda sebagai boss tidak hadir untuk meraikannya. Anda mungkin menyerahkan pembantu di bawah anda untuk hadir. Tetapi tanpa anda sedari anda telah mengecewakan mereka.
Komen i:erm..i selalu turun padang ape bersama2 diorang...
5. Berikan hak-hak staf di bawah anda
Bukan mudah untuk menjadi seorang boss yang hebat. Anda perlu tunaikan semua hak-hak mereka agar mereka lebih mengasihi anda. Hadirilah setiap jemputan yang melibatkan kenduri kahwin, majlis tahlil, atau ziarahilah keluarga staf anda sekiranya mereka ditimpa kesusahan. Hulurkan bantuan kepada mereka. Jangan hitung kuantiti yang anda beri, tetapi ambil kira kualiti yang telah anda lakukan. Perkara yang anda lakukan ini mungkin tak seberapa di sisi anda tetapi besar nilainya di sisi mereka. Percayalah bahawa anda bakal menjadi boss yang hebat sekiranya anda mengambil berat 5 perkara ini.
Komen i:Insyaallah i akan buat...

Memimpin memerlukan kemahiran tertentu agar dapat memberikan kesan yang efektif kepada staff di bawah anda. Kemahiran juga memerlukan keyakinan dan pendekatan yang kreatif agar proses memimpin lebih mudah dan fleksibel kepada semua golongan yang menjadi sasaran pimpinan.Ketahui lebih lanjut bagaimana mahu menjadi seorang ketua atau boss yang dikagumi dengan mencontohi Akhlak Rasulluallah S. A. W


So i nak cakap yang banyak i tak buat kat atas tu...tapi Insyaallah i akan cuba buat yang terbaik agar peristiwa dulu takkan berulang lagi...eh doakan i oke....Daa

Monday, October 11, 2010

Al-Fatihah Buat Mereka...

Salam readers, i sangat terkejut dan sedih pasal kemalangan ngeri yang menimpa mereka semalam.pagi2 tadi i terbaca kat facebook i.walaupun tak terlibat tapi tengok gambar yang macam tu sangat tersentuh hati, ngeri sangat..tetiba je i rasa sedih.apepun i nak ucapkan takziah buat mereka.

Wednesday, October 6, 2010

40 minit jek...bukan lame pon!!best ape...

Salam readers...Tajuk entri hari ne bukan la apa2 sangat...jangan nak perasan sangat la..hehe...apepun i nak cerita yang i pergi kerja naik benda alah ne...

ne pulak setiap hari i naik dia...

 Kalau cuaca rase2 nak hujan, i akan naik benda ne

oke...dah paham kan...so setiap hari i akan bertolak dari rumah i di Bandar Seri Jempol(dulu adalah bandar baru serting)....best jugak..sebab jalan dia sangat belok2 taw...siap boleh menikmati udara segar kalau x ikut lori getah la kot...hehe...apepun i enjoy giler g keje naik moto...lalalala....




Monday, October 4, 2010

OMG!! i terlepas Exam!!

Salam Readers, ade ke patut i baru je bukak website JPA tadi...cek2 slip dah keluar, tapi examnye hari ne...oh...tidak!!!sentap seketika..kesimpulannya i kene amek tahun depan...waaaaa......

Sunday, October 3, 2010

Congratz!!

Salam Readers...Sihat tak..semalam kan i pergi 3 rumah kenduri kawen...amek ko...first pergi rumah kawan mama i, Dian...sekejap ke kitaorang pegi sebab ade 2 lagi tempat nak pergi...pastu pergi Kuala Pilah pulak, Kg Melang gitu...yang penting jalan nak pergi Kg tu sangat sempit oke...lepas tu pergi Setapak pulak rumah sedare ku, Hafiz yang akan bersanding hari ni..tapi hari ni tak dapat nak pergi sebab mama kerja..so pergi la semalam, ape yang tak best sangat jem oke...i pun tak bawak roti..so terpaksa menangis sambil drive...pastu nyanyi lagu shut up n drive...lalalala....

Friday, October 1, 2010

Sudah2 lah...

Penat dah bila orang yang kita tolong selama ni cakap macam-macam kat kita...i ne bukannye baik sangat pon kan..tapi i pon tak la sejahat mana pun...tak la busuk hati sangat..kalau i ne busuk hati sangat dah lama i buat macam-macam...sudahlah i cuma nak cakap ko lah yang paling baik di DUNIA ini...sekian!!puas hati...i dah penat sangat asyik nak jaga hati dan perasaan orang...perasaan i langsung tak jaga...kekdahnya ko memang cantek dan paling baik...hati i memang sangat terluka....tersentap..i tak paham duit i dalam ASB bukan nye 10 juta pon i nak belagak....perlu ke i nak belagak...kalau i nak belagak dah lama i beli merc oke kekdahnya...x kuasa la nak layan benda2 remeh macam ni...ingatlah kalau sekali kita sakitkan ati orang 10 kali ko pulak kene kekdahnya....i tolong selama ni ikhlas...bukan nak mengungkit....x pe la.semoga ko berbahagia kekdahnya....x pe kalau ko nak cakap aku ne busuk ati ke.kejam ke..cakap la ape saja....aku dah malas nak jaga hati ko...suka ati ko la..ko pon dah tua kan....oke....daa....

Tuesday, September 7, 2010

Terasa Betul!!

Salam Readers, sori sibuk sikit sebab lepas dah pindah tempat kerja baru ne memang tak sempat nak hapdet uols..kekdahnya internet kat Jelebu ne sangat laju oke...i loike!!!muahahaha..apepon i nak cerita i memang terasa..i bukan ape...kadang2 terasa sangat...erm..i memang terasa...
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..

Wednesday, September 1, 2010

Orang sibuk nak raya, i sibuk nak pindah...

Salam readers, lama tak hapdet..maklum la dah nak dekat raya kan..bz buat kuih raya..eh bukan la..bz nak berpindah randah...uols nak tahu tetiba je hari khamis lepas, i dapat surat yang mengatakan i kene berpindah ke Daerah Jelebu...apekah...baru je duduk kat seremban 5 bulan macam tu kan..tetiba je kene pindah..huh..i rasa terkejut oke..apepun sebelum ne memang i buat keputusan nak duduk jempol je ulang alik dari sana ke seremban, tetiba je kene pindah ne..memang i akan ulang alik la nampaknya..tapi bukan ke seremban tapi ke jelebu..apepun i berdoa i akan baik2 je kat sana..hari ne first day i kat sana..yang i menyampah sebab cuti raya i terus kene cancel sebab i dah pindah..kalau tak dah tentu2 i dapat cuti 2 minggu oke...x pe la..i cuba apply yang baru...hehe...

Wednesday, August 25, 2010

Siput Gergasi, Cup Cake dan Segala bagai!!



Salam Readers,apa khabar, minta maaf sebab lama dah tak hapdet, maklum la busy dengan kerjaya kan..hehe..apepun i nak cerita satu benda...oke, macam ne ceritanya, semalam i pergi ke satu tempat ala-ala perkampungan orang asli, pastu kan kalau nak masuk kampung tu kene la lalu satu terowong masa ne..so i pun lalu je la..best giler, terasa dapat pengalaman yang paling best, nak dipendekkan ceita i pun dah nak balik, masa nak balik tu kan dalam terowong tu jalan jem giler, so terpaksa jalan slow2..dah la gelap kan..apepun i teruskan perjalanan sehinggalah tetiba je i terjumpa.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...