Followers

Sunday, October 31, 2010

Kepala Dua...Sape cakap tak elok....

Salam readers, i ingat lagi masa tu pc fair kat klcc tahun 2005, masa tu sibuk kakak i nak beli laptop la konon...kitaorang telah pilih beberapa jenama antaranya Acer dan ape tah...pastu tetiba ternampak satu laptop ni, comel sangat..tapi jenama TWINHEAD..hah apekah..siap tak penah dengar nama tu...dalam hati i ni entah ape tah jenama dia beli...mesti cepat rosak nanti..pakai setahun dua dah la tu kan...tapi dia degil jugak nak beli..oke tak pe la..beli la dengan harga rm2600 tunai....pastu dia pun gune...gune punya gune, i pun dapat pulak sambung belaja kat UPM jugak tahun 2007 ambik vet kan....pastu i pon dengan duit JPA kononnya nak beli laptop baru..hehe...tapi kakak i cakap la buat ape nak beli baru...beli je kat aku...murah je seribu hengget je..oke..i pon setuju beli dengan dia...masa tu majoriti cosmate i x de laptop lagi, so i je ade...ape2 keje or assignment pon buat pakai lappy i ne...tapi diorang gelakkan laptop i..dia kata twinhead..x penah dengar pon...i sabar je...biarlah...dah masuk sem 2 diorang beli laptop baru, ade yang acer, ade yang toshiba la...i pun senyap...tapi i dengar laptop acer kawan i meletop, laptop compaq kawan i skrin hilang la..i senyap je...Alhamdulillah sekarang dah tahun 2010 ok je laptop i ne...bersyukur sangat...tetiba je i rasa percaya dan setia pada lappy i ne..hahaha...cume ade sikit je problem.nanti i tunjuk oke...hehe...so pada pendapat i x semestinya jenama A tu dia akan elok....contoh macam i beli hp N90 ori lagi...tapi setahun je i pakai dah tak elok...ape cerita...mungkin la i ni ganas kot gune...walaupun ade waranty uols, tapi still tak boleh pakai...so secara kesimpulannya i suka laptop i x kisah la jenama apa...hehe...

 tengok masih oke lagi kan...hehe

cume huruf l ngan m jek susah sikit nak tekan...hahaha.
ne sebab dah selalu post entri kot...tapi boleh tekan lagi oke...

Saturday, October 30, 2010

Best sangat2....

Salam readers, pagi2 tadi i bangun dah kebah sikit demam ni...cuma batuk je x nak hilang lagi...so pagi ni i tolong ayah i pasang pintu kat stor rumah kami..senang je buat dia...i tolong tengok je...hahaha...ketuk2 sikit jek sebab i kan demam.....pastu tengahari lak i teruske Bahau untuk keluar duit dan pergi tukar seluar yang i beli tu...patut la i beli tempohari besar je..rupanya i dah kurus...haha...terus i tukar saiz yang kecik...pastu terus g Mahsan untuk servis moto i itu...pastu balik rumah makan ubat pastu nak tido...papai uols....

Friday, October 29, 2010

Aduhai....


Salam readers, i tak sihat..i cuti hari ne..demam...sekian...

Thursday, October 28, 2010

Dah dapat duit!!

Salam readers, duit yang i menang tu,dah masuk..hehe..suka2...thanks kepada Myeg, Hot Fm dan juga Fly Fm...lalalala....


sila klik untuk tumbesaran yang maksima...

Wednesday, October 27, 2010

Pertandingan 'Header' Tercantik Kali Ke-2

Eh..tadi i kan berblogwalking..tetiba je ternampak satu contest ne....walaupun i tak ditag oleh sesape, i terus je join tanpa rasa segan silu..ade aku kesah kan..haha...walaupun header yang i buat buruk je...tapi sape tau kan rezeki i dapat hadiah topup RM100 tu...eh i tipu je..bukan RM100 tau...penganjur tak cakap pun berapa hengget...hehe...apepun i tetap nak join sebab nak memeriahkan aje...menang x menang tu belakang kira kan...hehe...untuk pengetahuan uols contest ne dah kali ke dua...oke pastu kene tag 3 orang

i tag

 eh korang tarikh tutup 6 haribulan sebelas 2010 tau!!

dan inilah header yang i pertaruhkan untuk contest ne...




sekian terima kasih!!

Hujan lagi hati ini....

Salam readers..tetiba kan tajuk entri hari ne...tak de la cume nak bagitau kat uols yang hari ne hujan lebat x nak berenti....selebat hujan dalam hati i ne...hehe..eh duit yang i menang tu kan dah nak masuk...hehe...oke papai uols...nak keluar ne..ade kambing sakit!!

Tuesday, October 26, 2010

kalau dah rezeki tak ke mana kan...

salam readers...pagi tadi i dikejutkan seorang pemanggil daripada syarikat delivery...rupanya2 cek daripada snychrosound studios sdn bhd..i kan ade join contest MYEG Syoknya raya...just upload gambar raya n menang RM200...hehe...i buat entri ne bukanlah niat nak menunjuk ataupun riak sama sekali...xde maknyenye oke...hehe...apepun dah beberapa hari i tunggu cek tu..sebab org hotfm tu call tanye alamat..rupenye org tu ckp alamat x lengkap...hello...i memang guna alamat yang same ok...apepun i terus g amek kat bahau tadi surat tu n terus g maybank n masukkan cheque deposit..x sabar punya hal kan..apepun i bersyukur sebab dapat rm200 tu kan..sape nak bagi kan...thanks to hotfm n flyfm...i love uols..sangat ucapan artis kan..hahaha...bila dah masuk nanti i ingat nak beli ape ek..haha...ntah la..i ne pun kan dapat mcm 200k jek nak pikir2..haha...apepun thanks to mereka lah...


ne senarai pemenang tu...

 i no yang ke 93 oke...hehe

dan inilah sampul surat tersebut

ceknye lupe nak amek gambar sebab excited tadi...tapi ne dia punya surat oke...


Semoga Muji tenang di sana....

Salam reader, i nak cerita kat uols ni yang muji dah mati....isk3...sambil nangis i taip entri ni tau...oke i tipu..x nangis dah...hahaha...apepun sehari sebelum kematian muji pada 22 haribulan sepuluh kan dia sangat sarat,muji kan mengandung, tapi hari tu dia sangat tak larat nak jalan..i pikir mungkin pembawakan anak kot kan...haha...tapi esoknya hari sabtu tu dia dari siang menyorok kat bawah pangkin...sampai i balik umah pun still macam tu...i cek2 dia punya belakang tu...ade satu benda, entah ape tah, i rasa macam uri kot...gitewh kan...apepun i cuba urut2 perut dia sikit tapi benda tu still x nak keluar..i pun bagi dia minum, tapi dia tak nak jugak...so dia menggigil jek..i tak tahu nak buat ape...tetiba je kan ari ahad pagi i tengok2 muji dah tak de...huhu...i pon nangis2 sambil berlari2 anak menuju ke belakang rumah untuk kebumikan beliau....muji!!!!!!!!!

malam tu keluar macam tu...

kesian muji....

dengan rasa sedih i pun menggali lubang 

lalu i semadikan muji dengan rasa hiba...

 semoga kau tenang di sana muji!!



Thursday, October 21, 2010

Ko Ade.....

Salam readers...sihat tak...i sihat je...alhamdulillah kan...hehe..lepas raya ne kan i sangat malas nak berbw ngan nak hapdet...walaupun i bukak belogsepot ne hari2...bukan ape macam2 benda nak kene setel...sebenarnya i memang tak suka persekitaran baru i ne...tapi apakan daya, dah tersurat yang i akan berada di kawasan ini...gitewh..sekali i dah berfalsafah pulak kanz...hahahaha...apepun i maca stress sikit...pasal keje la...takkan pasal gf pulak..i mane ade gf la..single oke..hahaha...kalau adepun i takkan tunjuk pun...hahahaha...apepun sekarang ne i nak mintak tolong kat uols nasihatkanlah i ne ke, bagi la kata2 semangat ke...ye lah i ne bukak mata je fikir pasal keje, kat rumah pikir lagik, kat opis tak payah cakap la kan...i ne kan ala2 jiwa tertekan gitu...hahaha...tapi bukan giler atau bipolar oke...hehik...apepun uols doakan je i untuk menjadi seorang yang kuat hatinya..boleh tak...dah2 jangan nak gedik2..hahaha...oke uols daa...

Tuesday, October 19, 2010

Macam mana....

Salam readers, sori lama tak hapdet..life i sekarang ne bukan macam dulu,masa tu banyak je..sekarang ne dah kurang untuk bersenang lenang, kalau tak keluar program, mesti meeting jek..i pon dah naik muak dah...huh..bukanlah nak merungut,tapi penat kengkadang kan...tapi i akan buktikan yang i pon boleh menjadi seorang ketua yang baik(padahal tak berapa nak yakin kan..hahaha)...So apa yang i nak buat sekarang adalah tidak mahu menjadikan pengalaman yang lalu sebagai penghalang untuk i,so sekarang ne i dah kuat sikit, bukan kuat makan oke...hahaha....I pun ape lagik..mengoogle lah kan..dan inilah hasilnya....jeng3....

1. Beri salam
Jarang sekali kalau kita perhatikan boss atau ketua di tempat kita yang mula memberi salam. Asyik-asyik anak buah boss juga yang kena mulakan memberi salam. Selalu juga berlaku anak buah yang beri salam, tapi boss tak jawap. Jikalau anda sebagai boss atau ketua di organisasi anda, apalah salahnya anda menghulurkan salam kepada anak-anak buah anda di pejabat. Percayalah mereka akan segan dan mula menyayangi anda.


Komen i: i pagi2 bila sampai opis je mesti bagi salam...oke kan...hehe
2. Beri hadiah penghargaan pada hari-hari tertentu
Satu perkara yang mudah tetapi adakah anda sebagai boss atau boss anda lakukan untuk anda? Penghargaan yang tak seberapa tapi akan menyebab staf di bawah anda memberikan kesetiaan kepada anda dalam melaksanakan tugasan yang diamanahkan. Boss anda mungkin juga memberikan alasan susah untuk mengingati tarikh lahir staf yang ramai. Tapi itulah yang perlu boss lakukan untuk menjadi boss yang hebat.
Komen i:erm...i tak pernah pun bagi...macam mana ek...
3. Staf adalah famili di pejabat
Jangan hanya menganggap staf di bawah anda sebagai rakan kerja, tetapi mereka sebenarnya adalah famili kedua anda di pejabat. Jadi jangan hanya layan mereka sekadar rakan kerja untuk menyiapkan tugasan yang anda berikan. Anda juga perlu tahu masalah dan emosi mereka.
Komen i:erm...no komen lah...hahaha
4. Turun padang
Banyak sekali yang berlaku, setiap kali majlis-majlis kecil atau program-program yang dianjurkan oleh staf anda, anda sebagai boss tidak hadir untuk meraikannya. Anda mungkin menyerahkan pembantu di bawah anda untuk hadir. Tetapi tanpa anda sedari anda telah mengecewakan mereka.
Komen i:erm..i selalu turun padang ape bersama2 diorang...
5. Berikan hak-hak staf di bawah anda
Bukan mudah untuk menjadi seorang boss yang hebat. Anda perlu tunaikan semua hak-hak mereka agar mereka lebih mengasihi anda. Hadirilah setiap jemputan yang melibatkan kenduri kahwin, majlis tahlil, atau ziarahilah keluarga staf anda sekiranya mereka ditimpa kesusahan. Hulurkan bantuan kepada mereka. Jangan hitung kuantiti yang anda beri, tetapi ambil kira kualiti yang telah anda lakukan. Perkara yang anda lakukan ini mungkin tak seberapa di sisi anda tetapi besar nilainya di sisi mereka. Percayalah bahawa anda bakal menjadi boss yang hebat sekiranya anda mengambil berat 5 perkara ini.
Komen i:Insyaallah i akan buat...

Memimpin memerlukan kemahiran tertentu agar dapat memberikan kesan yang efektif kepada staff di bawah anda. Kemahiran juga memerlukan keyakinan dan pendekatan yang kreatif agar proses memimpin lebih mudah dan fleksibel kepada semua golongan yang menjadi sasaran pimpinan.Ketahui lebih lanjut bagaimana mahu menjadi seorang ketua atau boss yang dikagumi dengan mencontohi Akhlak Rasulluallah S. A. W


So i nak cakap yang banyak i tak buat kat atas tu...tapi Insyaallah i akan cuba buat yang terbaik agar peristiwa dulu takkan berulang lagi...eh doakan i oke....Daa

Monday, October 11, 2010

Al-Fatihah Buat Mereka...

Salam readers, i sangat terkejut dan sedih pasal kemalangan ngeri yang menimpa mereka semalam.pagi2 tadi i terbaca kat facebook i.walaupun tak terlibat tapi tengok gambar yang macam tu sangat tersentuh hati, ngeri sangat..tetiba je i rasa sedih.apepun i nak ucapkan takziah buat mereka.

Wednesday, October 6, 2010

40 minit jek...bukan lame pon!!best ape...

Salam readers...Tajuk entri hari ne bukan la apa2 sangat...jangan nak perasan sangat la..hehe...apepun i nak cerita yang i pergi kerja naik benda alah ne...

ne pulak setiap hari i naik dia...

 Kalau cuaca rase2 nak hujan, i akan naik benda ne

oke...dah paham kan...so setiap hari i akan bertolak dari rumah i di Bandar Seri Jempol(dulu adalah bandar baru serting)....best jugak..sebab jalan dia sangat belok2 taw...siap boleh menikmati udara segar kalau x ikut lori getah la kot...hehe...apepun i enjoy giler g keje naik moto...lalalala....




Monday, October 4, 2010

OMG!! i terlepas Exam!!

Salam Readers, ade ke patut i baru je bukak website JPA tadi...cek2 slip dah keluar, tapi examnye hari ne...oh...tidak!!!sentap seketika..kesimpulannya i kene amek tahun depan...waaaaa......

Sunday, October 3, 2010

Congratz!!

Salam Readers...Sihat tak..semalam kan i pergi 3 rumah kenduri kawen...amek ko...first pergi rumah kawan mama i, Dian...sekejap ke kitaorang pegi sebab ade 2 lagi tempat nak pergi...pastu pergi Kuala Pilah pulak, Kg Melang gitu...yang penting jalan nak pergi Kg tu sangat sempit oke...lepas tu pergi Setapak pulak rumah sedare ku, Hafiz yang akan bersanding hari ni..tapi hari ni tak dapat nak pergi sebab mama kerja..so pergi la semalam, ape yang tak best sangat jem oke...i pun tak bawak roti..so terpaksa menangis sambil drive...pastu nyanyi lagu shut up n drive...lalalala....

Friday, October 1, 2010

Sudah2 lah...

Penat dah bila orang yang kita tolong selama ni cakap macam-macam kat kita...i ne bukannye baik sangat pon kan..tapi i pon tak la sejahat mana pun...tak la busuk hati sangat..kalau i ne busuk hati sangat dah lama i buat macam-macam...sudahlah i cuma nak cakap ko lah yang paling baik di DUNIA ini...sekian!!puas hati...i dah penat sangat asyik nak jaga hati dan perasaan orang...perasaan i langsung tak jaga...kekdahnya ko memang cantek dan paling baik...hati i memang sangat terluka....tersentap..i tak paham duit i dalam ASB bukan nye 10 juta pon i nak belagak....perlu ke i nak belagak...kalau i nak belagak dah lama i beli merc oke kekdahnya...x kuasa la nak layan benda2 remeh macam ni...ingatlah kalau sekali kita sakitkan ati orang 10 kali ko pulak kene kekdahnya....i tolong selama ni ikhlas...bukan nak mengungkit....x pe la.semoga ko berbahagia kekdahnya....x pe kalau ko nak cakap aku ne busuk ati ke.kejam ke..cakap la ape saja....aku dah malas nak jaga hati ko...suka ati ko la..ko pon dah tua kan....oke....daa....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...