Followers

Tuesday, November 16, 2010

Hanjeng punya M***S!!

Salam readers, mood i tengah tak oke ni...i sangat hangin satu badan..mane taknya...bulan 6 ri tu i ade beli berukben...dealer tu cakap lepas i daftar ni terus boleh on9..yang i ne pun bodoh kan terus beli..tengok2 x boleh on9 pon kan...dah 3 hari still x boleh jugak...so i nekad untuk pulangkan sebab i akan dpt semula RM150....ok i pun pulangkan la kat Centre dia kat Mahkota Parade...dia cakap ok lagi sebulan kita akan bagi cek kat alamat u...oke i pun gembira la kan...pastu i tunggu2..tapi x de jugak...so i pon call la...dia cakap dealer tu tak daftar nama i..ade i kesah semua tu..i cume nak duit i balik je...dia cakap dia nak bukak kes....i pun kata ok...dah bulan 8 ni..still x de ape2 lagi...i call la dia cakap nak bukak kes lagi...hanjeng oke..ko ingat dengan ko bukak kes dapat setel ke....kes aku yg first tu ko campak mana...pastu tadi i call lagi i mengamuk2 i cakap u nak bukak sampai 100 kes ke baru i dapat duit tu....bukak kes je...tapi x setel2....hanjeng tak....bukan 150 K pun kan..RM150 je bengong!!!!!!!!!!!!!!!!i tak boleh tahan lagi mcm ne...samapi bila i nak tunggu lagi....huh...sakit ati ne....

9 comments:

misz nana said...

ish2.. npe smpi cmtu..
erm.. sabar eh.. harap2 dpt balik duit tuh.. dlm kes nih bukan nak berkira tp pikir pasal hak kita..

kena dptkan jugak duit tuh..!! :)

LaZYRDe said...

taw x pe...i boleh bersabar kalau pihak dia cakap ade problem lain...tapi asik cakap x setel lagi dgn dealer tu...senang g jumpa dealer tu mintak duit tu kat dia...habis cerita...sebelum ni bukan main promote lagi...tahap kesabaran i ade batasnye jugak...kalau dah sampai berbulan2...i pun hangin jugak kan..

Cik Dya said...

babe,u contact center dia cakap cam tu ke....dasyat tu..if tak settle lagi let me know k..i ada kawan kt situ..nnt leh tlg2 tanye...nyampah kan ngan orang cam tu...even seposen pun kalau dah hak kita mesti kita nak tuntut...kalau tak nak bg duit tu make sure berukband tu berfungsi..huhu...

alih mesti pakai berukband biru tu kan..huhu..

LaZYRDe said...

Cik Dya, aah i call center dia..masalhnye i dah call banyak kali, tapi jawapan yang same, dia cakap dealer tu x daftarkan nama i, pastu i cakap la kan senang kalu u pergi je kat dealer tu suruh dia daftarkan nama i..kan dah setel kan..i tak paham kenapa x settle lagi..setiap bulan i call oke..mula2 i cakp baik2 jek...tapi kalu setiap kali i call dah jawapan yg same je i pun tak boleh tahan..buat kerja ke tak diorang tu..i dah feddup dah...i bukan ape i penat dah tunggu..sebelum i beli tu janjikan macam2..pastu kalau terminate dalm masa 7 hari i akn dapat duit tu dalam masa sebulan...so i nak buat apa lagi kan..huh

DeCrewz said...

Motif.. Gunakan berukband kaler biru.. Lau da boring, slow macam kuda kayu jugak, terminate je 24 jam, xde kontrak..hu3.

LaZYRDe said...

Decrewz, i memang gune kaler biru b4 tis, tapi saje je nak gune kaler hijau kan..tapi x sangka pulak kan jadi cam ni...benci3...yang penting i nak balik duit i tu...

Mujahadah said...

bukak kes mahkamah ke polis?? ngee...kena ngamuk sikit, baru jalan... nway, sabaq bnyk2 k.

Ain Atika Zailani said...

gila lah...teruknya...banyak plak alasan...sue je...

DeCrewz said...

Dont't worri, mintak je sampai dapat.. Nasib bae aku punya kaler biru tmpat aku laju lg.. Dulu aku guna warna oren.. Lats2 aku terminate, line cam sial jer. Aku biar je xbayar.. Dulu diorg slalu la minta byr, skrg diam je sbb aku buat x tau..hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...