Followers

Sunday, January 16, 2011

kau ganti balik motor aku!!

Salam readers, i baru je balik dari melaka..huh..penat jugak..esok dah nak keje dah..apepun semalam i pergi la ke satu tempat untuk poskan motor adik i yang baru..no plat MCA gitu..ini first time kami pos motor ke perak..so kami pun pergi ke kaunter tersebut untuk isi borang..rupanya helmet pun kene hantar guna borang yang lain..dah siap isi2 borang tu akak yang baik tu pun suruh hantar  motor tu masuk ke dalam tempat nak pos motor tu kan...i dgn kakak i terkejut sebab tetiba je sorang mamat ni cakap dengan nada yang kasar."Ni sape punya motor ni?"ala-ala samseng jalanan gitu..kami pun macam terkejut la kan.pastu dengan nada yang tinggi dia suruh bukak no plat belakang dengan bukak side mirror.kami yang tak tahu ni pun terkial-kial bukak.pastu cek-cek ade tempat bukak plak dengan screw driver leper tu je.boleh la bukak no plat tu..dah tu dia boleh cakap eh motor baru pun x de spana ke..hello x boleh cakap baik2 sikit ke..dalam hati kami je la..pastu dia boleh cakap ini bukan kerja dia..kami tau la kan..tapi x perlu nak cakap kasar oke..ape lagi kami pun pergi ke kaunter tu balik dan cakap kami nak jumpa penyelia..dah abis tergores oke kat side mirror tu..kalau x nak buat kerja jangan nak buat.kami bayar oke untuk perkhidmatan uols!!kami pun tak puas hati kami ape lagi, terus nak jumpa penyelia dia..dah tu penyellia dia half day pulak..kami pun bebel la tak puas hati dengan layanan diorang.so ade sorang mamat ni suruh kami isi borang aduan, kami pun tulis macam-macam kat situ.bukan ape cuma tak puas hati dengan layanan diorang, dah la kami first time hantar motor kan.cakap bebaik sikit tak boleh ke..dah tu orang tu sabarkan kami..kami bukan la nak suruh orang tu kene marah, tapi kami ni customer oke..dah tu dia mintak maaf..so pengajarannya tak kira la sape yang datang, kalau pelanggan sila la layan baik-baik..bukan la nak berlagak diva kan..tapi itulah hakikatnya...Sekian!!







Thursday, January 13, 2011

Hati Menangis siapa yang tahu...



Salam readers, sihat tak semua??sori la i bz sikit walaupun sebenarnya i cuti seminggu..isnin depan baru start keje..i cuti bukan apa uols, untuk release tension setelah penat bekerja..ikutkan hati i nak sambung belaja, malas nak keje...tapi sape pulak nak bayar hutang2 i kat bank tu kan...erm..dulu i ingat keje ni senang, pukul 8 pagi masuk pukul 5 blah..tapi tidak seperti yang i sangka..sebagai seorang ketua bukan mudah i nak buat semuanya, dalam usia yang muda, staf pula lebih tua dari i, lebih berpengalaman...so i cuba buat yang terbaik untuk manage diorang, tapi i rasa susah sangat..tu yang i kadang2 giveup dah..kadang-kadang tu sampai terbawak-bawak sampai ke rumah problem kerja tu...i kadang-kadang malas nak fikir, tapi tak boleh..i baru je keje 2 tahun, dah rasa nak pencen dah..hahaha...tapi i tahu yang itu semua adalah ujian dariNya..Dan apa yang i harus lakukan adalah tabahkan diri dengan dugaan dan cabaran yang mendatang, i pasti boleh kan..,doakan i eh...

p/s: eh, tadi i baru je dimalukan depan semua orang dalam meeting, so jiwa i tengah kacau sekarang, bukan malu je , tapi rasa maruah i ni disiat-siat gitu..hehe...

Monday, January 10, 2011

Orang nak yang baru, dia pun nak jugak!!

Salam Readers, dah lama i nak, tapi tak sempat nak beli..i rasa benda tu penting sangat untuk i, tapi hari sabtu lepas i nekad untuk beli yang baru!!apekah??hahaha..sebanarnye kan benda ni ha....

.
.
.
.
.
.
.
.

ok..nak bagitau tu je sebenarnya..sebab laptop lama i tu bukan ape huruf M dengan L susah sangat  nak tekan..huhu..lagipun laptop tu pun dah 5 tahun dah..tapi still ok lagi..ape lagi i akan wakafkan pada adik i je la kot..hehe...habis laptop  madu sepah dibuang..eh tidak la..hehe...i tunjukkan sekali specs dia....tu je yang mampu uols...hehe

Operating system installed
Genuine Windows® 7 Home Basic 64
Processor

Intel® Core™ i3-390M Processor
• 2.66 GHz
Chipset
Intel® HM55 chipset


Standard memory
2 GB 1066 MHz DDR3 (1 x 2 GB)
Maximum memory
Supports up to 8 GB DDR3 memory
Memory slots
2 user accessible memory slots


Internal drives
500 GB SATA (5400 rpm)
Optical drives
SATA optical drive: LightScribe SuperMulti DVD±R/RW with Double Layer Support


Display size (diagonal)
35.6 cm (14.0”) Diagonal High-Definition LED HP Brightview Display
Display resolution
1366 x 768

ok..untuk rujukan uols boleh pergi kat SINI ok...

i-City

Salam readers, sejak tahun baru 2011 ni i ni sibuk je manjang...maklum la, banyak benda perlu diselesaikan..hehe..apepun i akan terus berblogging oke....apepun i nak story sikit pasal i pergi I-city Shah Alam, dengan my family...agak best jugak sebab dapat menyaksikan lampu-lampu yang sangat cantik oke..teruja i melihatnya..rasa nak pergi lagi jek..tapi ramai sangat la orangnya..rimas tau....hehe..bagi sape-sape yang rasa nak pergi tu boleh je..siap i kasi map  lagi oke...amacam mesti teruja kan..hahaha...amek ni MAP dia...best tau!!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...