Followers

Sunday, January 16, 2011

kau ganti balik motor aku!!

Salam readers, i baru je balik dari melaka..huh..penat jugak..esok dah nak keje dah..apepun semalam i pergi la ke satu tempat untuk poskan motor adik i yang baru..no plat MCA gitu..ini first time kami pos motor ke perak..so kami pun pergi ke kaunter tersebut untuk isi borang..rupanya helmet pun kene hantar guna borang yang lain..dah siap isi2 borang tu akak yang baik tu pun suruh hantar  motor tu masuk ke dalam tempat nak pos motor tu kan...i dgn kakak i terkejut sebab tetiba je sorang mamat ni cakap dengan nada yang kasar."Ni sape punya motor ni?"ala-ala samseng jalanan gitu..kami pun macam terkejut la kan.pastu dengan nada yang tinggi dia suruh bukak no plat belakang dengan bukak side mirror.kami yang tak tahu ni pun terkial-kial bukak.pastu cek-cek ade tempat bukak plak dengan screw driver leper tu je.boleh la bukak no plat tu..dah tu dia boleh cakap eh motor baru pun x de spana ke..hello x boleh cakap baik2 sikit ke..dalam hati kami je la..pastu dia boleh cakap ini bukan kerja dia..kami tau la kan..tapi x perlu nak cakap kasar oke..ape lagi kami pun pergi ke kaunter tu balik dan cakap kami nak jumpa penyelia..dah abis tergores oke kat side mirror tu..kalau x nak buat kerja jangan nak buat.kami bayar oke untuk perkhidmatan uols!!kami pun tak puas hati kami ape lagi, terus nak jumpa penyelia dia..dah tu penyellia dia half day pulak..kami pun bebel la tak puas hati dengan layanan diorang.so ade sorang mamat ni suruh kami isi borang aduan, kami pun tulis macam-macam kat situ.bukan ape cuma tak puas hati dengan layanan diorang, dah la kami first time hantar motor kan.cakap bebaik sikit tak boleh ke..dah tu orang tu sabarkan kami..kami bukan la nak suruh orang tu kene marah, tapi kami ni customer oke..dah tu dia mintak maaf..so pengajarannya tak kira la sape yang datang, kalau pelanggan sila la layan baik-baik..bukan la nak berlagak diva kan..tapi itulah hakikatnya...Sekian!!







3 comments:

solero_split said...

amboi...kuang ajaq OK..macam bagus sangat kan?...kita bukan nak dilayan cam diva.tapi?cuba la cakap tu elok2.bukannya kita tak bayar.kita bayar semua tu..ingat FREE agaknya.kalau ye pun tengah DATANG BULAN ke...GILA MEROYAN sekali pun...jangan la nak marah orang camtu sekali.kita juga ada MARUAH.kita BUKAN BODOH.cakap la elok2..memang kuang ajaq la...

emosi plak aku.tp?kalau diri ku ini...akan ku jumpa penyelia gak....siap email bagai...dia ingat dia sapa??.....BUDI BAHASA tu yang PENTING...

LaZYRDe said...

wah panjang berjela akak komen..ye la..mane x sakit ati kan..tapi penyelia dia dah call kami balik cakap mintak maaf atas keterlanjuran staff dia...hhehe

Siti Safiyyah said...

taulah pos moto je kan? dia buat nye macam tu..agaknye kalau pos kete ferrari baru layan elok kot? hehe, gurau je..chill k? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...