Followers

Saturday, February 26, 2011

Ada kerja lain tak??

Salam readers, lama tak hapdet kan..bukan ape banyak problem la lately ni...apepun i tak tahu nak cakap macam mana..rasa giveup sangat dah nak bekerja...rasa macam nak berhenti, pastu belajar balik..rasa bodoh sangat tindakan i dulu..quit macam tu je...sekarang tengok kan dah menyesal..apepun i yang pilih jalan ni kan..i kene teruskan..kalau nak berhenti kerja pastu nak belajar balik, sape pulak nak sponsor kan..abis tu sape yg nak bayar hutang2 i kat bank tu..melainkan i ni ada sugar daddy ke kan...hahaha...eh sugar mummy ke..ape2 la...nak jadi artis, pakej tak cukup lengkap pulak kan..ape lagi i nak buat..nak berniaga pulak x de basic dalam bisnes..kang tetiba salah pilih bisness melingkup pulak..hish..ape la nak jadi dengan i ni...sikit2 giveup kan..entah la sampai satu saat tu kan, i rasa tak mampu lagi nak teruskan kerja yang i buat sekarang...selalu je rasa takut, malas nak pergi kerja..macam2 lagi la...ape yang i nak buat lagi..bila balik rumah asik fikir pasal kerja...erm...ape yang i nak buat sekarang ni bersabar je la..mana yang mampu je i buat...kadang2 tu kene marah segala tu yang buat i tension...huh...apepun i kene kuat kan...uols doakan i ok untuk terus kuat lagi..cadangnya i nak ambik PJJ...tapi tahun ni macam tak stabil je..so i rasa i kene betul2 kuat kan...

Friday, February 18, 2011

hambik ko...7 saman sekali!!

Salam readers,lama dah tak hapdet..bukan ape..banyak sangat kerja nak kene buat...lagi satu macam x de mood je nak hapdet..tah kenapa tah...i ni bukan ape, tadi kan i ambik cuti sebab nak settlekan saman-saman2 yang ade..sebelum ni i guna alamat kat Rembau tu..so bila kene saman surat tak sampai kat rumah..tetiba je ari tu kakak i kene saman, tapi surat tu sampai kat rumah i..so i pun tergerak hati nak cek saman online la kan.,.tengok2 ade 2 saman..kakak i pulak 5 saman..ko ade??haha..pastu bulan 3 ni nak renew road tax pulak..jadik nak tak nak kene jugak la bayar..semuanya mahal murah jek..RM1000 macam tu untuk semua saman tersebut...sangat rasa rugi tau kene bayar..tapi sape i untuk tidak mahu bayar saman tersebut..lain la kalau i ni anak Dato' ke kan...setakat 7 saman tu sebelah mata je..masalahnya i ni bukan anak Dato'...sangat terasa oke..tapi nak wat cam ne...i terpaksa jugak bayar..sudah la malas nak fikir pasal saman tu..sekarang ni i fikir pasal masa depan i...i dah buat sesuatu yang boleh menjamin masa depan i..cuma rasanya tak perlu kot nak mention kat sini...tapi kalau jadi nanti i bagitau oke...pastu nak cerita pasal kerjaya pun macam x best je..ye la..asik stress je manjang..padahal baru 2 tahun je pulak i keje kan..huh....mama i cakap tak baik mengeluh..tapi kadang-kadang rasa give up oke...oke la uols..rasanya baju yang i basuh pakai tangan tadi dah siap kot..eh pakai tangan ke pakai mesin..hahaha...ape2 la uols..yang penting nak tido dah jap lagi...babai uols..

Friday, February 11, 2011

Bukit Tinggi, Pahang

Salam Readers, Salju mata memandang, nama pun Bukit Tinggi kan..harus tinggi...kene naik bukit gitu..hehik..apepun Sabtu lepas i dan Family pergi bercuti ke Bukit Tinggi..pada mulanya nak pergi cameron..walaupun dah pergi 4 kali Cameron tu, tetap nak pergi sendiri...pastu ade la sorang hamba Allah ni yang bagi cadangan kat sini..kitaorang pun siap pergi booking chalet lagi uols..takut la kononnya dah penuh..padahal 40 minit je pun kan dari KL...dah tu pergi2 first sekali kami pergi ke Colmar tropicale..ala2 French Village..cantik la jugak..banyak jugak gambar sempat di snap..Harga untuk masuk sangat murah..haha...RM12 untuk Dewasa...nasib baik i dapat free sebab i ade affair dgn orang yang jaga kaunter tu..oke i tipu je..i pun kene bayar jugak...hehik...dah tu lepas dah amek2 gambar kami pun naik shuttle bas tu untuk ke Jappanese Village..samapi je sana, Mak oi!! tinggi oke..macam mana mama i nak naik..so kami terus tak jadi pergi sebab tinggi gila nak daki bukit tu.dah tu kami pun pergi ke chalet yang kami booking..ok la so far...siap ade air cond, dah tu ade swimming pool lagi oke..eh tak de pun sebenarnya..kalau nak swimming sangat terjun je kat depan lereng tu terus jatuh...hahaha..agak panas oke walaupun atas bukit..dah tu memang agak bosan kat situ...jadi kami tak jadi duduk kat chalet tu...sebab tak best oke...burn je la duit tu..biar la daripada duduk kat situ..dah la tak best...nak pergi situ pun susah...huh...rasanya cukup la sekali kitaorang pergi situ...lepas ni kitaorang nak g Disneyland Cameron,,hehik...





p/s: gambar nanti i upload lagi..ni kat opis pulak..kang ade pulak yang bagitau bos i bukak blog..hahaha

Tuesday, February 1, 2011

Terima Kasih...

Salam readers, semalam masa sibuk-sibuk kat HQ, buat teks untuk Program Rabu ni, tetiba je sedar-sedar dah tengahari..rosak diet i, mula-mula nak makan kat McD, tapi ramai sangat, terus tak jad..pastu pegi pulak kat Secret Recipe..dah tu ambek ko, makan kek dgn makan Laksa Singapore oke...dah tu kenyang sangat..macam mana nak diet ni..hahaha...btw nak ucap tengs kat member yang sudi belanja semalam k..



best giler oke...

Yang patah tumbuh, yang hilang berganti....

Salam readers, lama tak hapdet, bz sikit dengan kerja yang semakin banyak..hehe..apepun i nak cerita yang external hard disk i rosak...sedih sangat..dah la macam-macam benda penting dalam tu..gambar masa kecik-kecik, masa belajar,masa konvo segala ade dalam tu, belum lagi video-video terlampau i tu...tu la yang pergi gatal mulut tu kenapa cakap nak beli hard disk baru, pastu siap bagitau kat FB lagi nak beli hard disk baru..kan dia dah merajuk lalu merosakkan diri dia..apepun i sangat sentap dan terus ke Plaza Low Yat untuk membeliu hard disk baru iaiatu External hard disk HP 1 Tera oke..hambek dah susah sangat kan..pas ni i nak masuk segala benda dalam ni..tak perlu risau lagi dengan ruang yang sempit...selamat tinggal hard disk lama yang sengal itu...apepun i harap-harap hard disk ni tak buat perangai...

kau ada??hehe...apepun menatang ni kene guna elektrik kalau nak pakai..susah sikit kot..jawabnya kene letak kat rumah je la...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...