Followers

Friday, February 11, 2011

Bukit Tinggi, Pahang

Salam Readers, Salju mata memandang, nama pun Bukit Tinggi kan..harus tinggi...kene naik bukit gitu..hehik..apepun Sabtu lepas i dan Family pergi bercuti ke Bukit Tinggi..pada mulanya nak pergi cameron..walaupun dah pergi 4 kali Cameron tu, tetap nak pergi sendiri...pastu ade la sorang hamba Allah ni yang bagi cadangan kat sini..kitaorang pun siap pergi booking chalet lagi uols..takut la kononnya dah penuh..padahal 40 minit je pun kan dari KL...dah tu pergi2 first sekali kami pergi ke Colmar tropicale..ala2 French Village..cantik la jugak..banyak jugak gambar sempat di snap..Harga untuk masuk sangat murah..haha...RM12 untuk Dewasa...nasib baik i dapat free sebab i ade affair dgn orang yang jaga kaunter tu..oke i tipu je..i pun kene bayar jugak...hehik...dah tu lepas dah amek2 gambar kami pun naik shuttle bas tu untuk ke Jappanese Village..samapi je sana, Mak oi!! tinggi oke..macam mana mama i nak naik..so kami terus tak jadi pergi sebab tinggi gila nak daki bukit tu.dah tu kami pun pergi ke chalet yang kami booking..ok la so far...siap ade air cond, dah tu ade swimming pool lagi oke..eh tak de pun sebenarnya..kalau nak swimming sangat terjun je kat depan lereng tu terus jatuh...hahaha..agak panas oke walaupun atas bukit..dah tu memang agak bosan kat situ...jadi kami tak jadi duduk kat chalet tu...sebab tak best oke...burn je la duit tu..biar la daripada duduk kat situ..dah la tak best...nak pergi situ pun susah...huh...rasanya cukup la sekali kitaorang pergi situ...lepas ni kitaorang nak g Disneyland Cameron,,hehik...





p/s: gambar nanti i upload lagi..ni kat opis pulak..kang ade pulak yang bagitau bos i bukak blog..hahaha

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...