Followers

Friday, December 30, 2011

Sekitar 2011




Salam readers, 2011 hampir melabuhkan tirainya...ingat lagi tak post i yg dulu pasal 2010??kalau tak ingat ni dia..


"salam readers, esok dah masuk tahun 2011 kan...apepun hari ni cuti...suka3...hehe...sepanjang tahun 2010 ni sebenarnya bagi i, adalah tahun yang cukup pahit untuk i...tapi ade juga manisnya..apepun biar i ceritakan serba sedikit rentetan kenangan di tahun 2010..."

- bulan 3 ditukarkan tempat kerja atas alasan yang tidak munasabah langsung...
- susah payah mencari rumah sewa di seremban
- sakit hati dengan jiran sebelah sebab selalu nak lebih2 parking
- jadi sebahagian orang penting SUKMA di Melaka
- di tuduh dengan satu kenyataan yang tidak dapat dilupakan
- ditukarkan sekali lagi ke jelebu atas alasan yang tidak munasabah bulan 9
- mempunyai staf yang bermasalah yang macam bagus...
- kakak berkahwin
- tak payah menyewa lagi kat seremban..
- beli motor baru untuk memudahkan ke tempat kerja
- akhirnya dapat juga menjelajah semua negeri di semenanjung...
- berjaya turunkan berat badan sebanyak 10 kg...
masa gemuk.....

kurus sikit kan...haha

 dan sekarang macam ni!!

oke..itulah sebahagian kenangan tahun 2010..sungguh sakit sebenarnya, tapi hidup ini perlu diteruskan..i cuba untuk jadi yang terbaik..untuk jadi kuat...dan tahun 2011 kalau boleh i dah tak nak bergantung pada orang lain.insyaallah i akan cuba buat yang terbaik. doakan i eh...i betul2 rasa sakit tahun ni ni....tahun 2011 banyak benda i perlu buat untuk jadi yang terbaik...insyallah....


baiklah..yang atas tu untuk 2010 kan..yang ni pulak untuk 2011

BERJAYA...


  • berat badan turun menjadi 68 kg berbanding tahun sebelumnya..maksudnya daripada 85kg jadi 68..wah sangat memberangsangkan..17 kg hilang...
  • mula berjogging di taman rekreasi..haha..tak sangka akan buat benda ni..
  • membeli motor LC baru untuk memudahkan ke tempat kerja..
  • laptop dah tak de sebab jual kat my Sis
  • My sis masuk UITM- asasi Law katanya..
  • yang bestnya My sis pregnant..2 orang la tu
  • i dapat 2 orang anak buah dalam tahun ni.
  • i start sambung belajar balik...Mass Comm kot..haha
  • mencintai dan dicintai...haha..eh masuk jugak ke
  • Pc lak buat hal...tengah repair la ni...
  • hutang keliling pinggang..tak bayar2 lagi..haha..akan settlekan bulan 1 tahun 2012 ok..
  • kerjaya semakin baik..alhamdulillah..
  • dapat jugak bercuti kat Langkawi bersama BFF..best giler kot..
  • dapat naik Flight pertama kali walaupun dalam negara je kan..
  • dapat renovate bilik jadi cantik.part ni paling best sekali sebab akhirnya dapat jugak bilik idaman!!
  • berjaya tempah baju dan seluar jugak..kot sekali..tahun depan pun nak wat lagi la.

GAGAL...

  • Suka ponteng solat especially subuh..ala..akan improve next year
  • suka membazir..bila shopping je mesti nak beli baju ke seluar ke
  • tak berjaya kurangkan berat badan sampai 60kg..
  • suka sangat beli contact lense padahal bukan pakai sangat pun..
  • suka beli spec sampai 3 sekali setahun..haha...
  • suka sangat tak kemas almari baju..baju bersepah2...
  • mengaji tiap2 hari pun tak sempat, tapi tgk tv sempat je pulak kan..
  • lagu stacy- kisah dongeng tak dapat masuk Final AJL..:(
  • suka sangat menggedik beli hp baru padahal hp lama masih elok lagi...

so AZAM baru i adalah

  • beli hp BB dan juga iPhone
  • bayar hutang orang secepat mungkin
  • nak simpan RM1200 setahun
  • pergi kerja naik motor je, tak mahu naik kereta walaupun hujan lebat!!haha
  • simpan duit syiling sampai 10 tabung..hehe
  • nak kulit muka jadi putih dan licin
  • berjimat sikit, jangan nak membazir
  • nak pergi umrah bersama mama
  • solat lima waktu penuh!!
  • belanja mama makan kat hotel 5 bintang..
  • belikan hadiah kat semua adik beradik..
  • nak pasang aircond kat bilik..
  • nak cat rumah jadi cantik...
  • nak dapat dean list katanya..haha

ok lah korang..tu antara apa yang i dapat dan apa yang i gagal buat..i harap untuk 2012 i berjaya untuk buat semua azam2 i tu..doakan i k..bye...sayonara 2011...say hi to 2012...:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...