Followers

Tuesday, December 31, 2013

Sayonara 2013..

Salam Readers, Nampaknya kita dah pun sampai ke penghujung tahun 2013.. dan kita akan masuk tahun baru 2014. So apa je azam korang yang tercapai?? ahaks.. bagi aku, ada azam yang tercapai dan ada azam yang tak tercapai.. antaranya ialah:  

TAHUN 2013

DIRI SENDIRI

  • Nak beli Laptop, kalau boleh Mac lah kan..(tidak mampu lagi)
  • Simpan RM500 setiap bulan(alhamdulillah.. dapat jugak simpan)
  • Pergi Thailand dan Phuket(tidak tercapai)
  • Kumpul duit syiling banyak-banyak (tapi x nak target berapa tabung)(tengah buat)
  • Meneruskan misi untuk mendapatkan 60KG dengan hash tag #misi60kg(tengah berusaha gigih)
  • Mendapatkan kulit muka yang bersih dan cantik(tak mampu lagi)
  • Belajar berenang(tak pandai pun sampai sekarang)
  • Belajar bahasa mandarin(yeah.. tercapai jugak walaupun merangkak)
  • Mendaftar kat gym sebab nak badan tough katanya.haha(alhamdulillah, dah daftar pun)

FAMILY
  • Belikan hadiah untuk semua family.( tak sempat kot)
  • Nak pergi Vacation dengan family.(tahun ni dapat pergi Langkawi saja)
KERJAYA
  • Nak jadi pekerja yang baik dan rajin..erk..(macam pemalas jek aku)
  • Nak sah jawatan tahun 2013 jugak!!(Alhamdulillah, berjaya jugak)
  • Nak pergi kursus kat luar negara la pulak.(tidak mampu kot, balik2 PD je!!)
STUDY
  • Nak dapatkan Dean List.. (alhamdulillah)
  • Nak siapkan Assignment sebelum due date(tidak mampooo)
  • Nak aktif dalam Iclass.(ok lah jugak)

Oke.. dah nampak kan yang tanda tanda merah tu tercapai ke tak.So far tahun 2013 bagi aku merupakan satu tahun yang lebih mematangkan aku, menangis, sedih tu sangat perkara biasa lah, cuma yang aku tak berapa nak suka bila ada satu problem yang aku rasa agak sukar nak setelkan, tapi alhamdulillah berjaya disetelkan walaupun banyak hati yang terluka. aku rasa dah tiba masanya kot aku jadi lebih tegas dan tak perlu nak jaga perasaan orang sangat. buat apa kau suka dan enjoy kan. So yang dah lepas biarkan lepas, so sekarang ni aku nak fikir macam mana nak hadapi 2014 dengan jayanya. aku tak nak lah azam banyak-banyak macam tahun 2013. kang tak tercapai pulak kan. hahahaha.. apapun  antara azam 2014 aku adalah :



  1. Bawak Mama pergi Umrah
  2. Melancong ke luar negara
  3. Hilangkan perut yang boroi nih..
  4. Simpan Duit seribu sebulan..
  5. Beli rumah kat Seremban
  6. Carik Jodoh
  7. Jadi kuat
  8. jadi matang
  9. jangan nak jaga hati orang sangat kalau hati kita pun lupa nak jaga. 
p/s: tapi hari terakhir untuk 2013 amat mendukacitakan aku. rasa macam dihempap batu pulak. tapi aku kena kuat. semoga ada sinar kebahagiaan buat aku. 

Sunday, December 29, 2013

Last Class Semester 5.. Jyeah!!

Salam readers, Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah nak masuk 3 tahun aku belajar secara separuh masa. Rasa macam sekejap je kan, tapi bila time nak exam, test, buat assignments, ambik ko. serius rasa nak quit je, rasa stress sangat!! hahahaha. tapi nak wat cam mana kan, kena teruskan jugak demi segulung ijazah!! harapnya semua akan berjalan dengan lancar. last class kena buat presentation di mana kitaorang kena present pasal advert campaign yang kitaorang kena create katanya, Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar, lecturer sangat baik dan comel!! 






Monday, December 23, 2013

Hatiku Tertinggal di Penang!!

Salam readers, semua orang kat opis akan tanya " Eh GF ko duk Penang ke??

Hello, aku menjawab dengan professional iaitu

" eh, tak la, member saya duk sana, so kalau nak becuti pun memang akan pergi Penang lah sebab tak perlu nak fikir nak sewa hotel bagai..

Aku pun kadang-kadang tak paham kenapa diorang suka sangat fikir macam tu, kalau ye pun aku ada GF kat Penang, ko rasa aku leh duduk serumah dengan GF aku kat Penang tuh?? pikir la sikit, hang dok tanya tuh. eh.. hahahaha

Apapun kali ni aku tak pergi ke mana pun seperti sebelum nih, hanya pergi jalan-jalan sekitar Penang je kot. tiada yang menarik, tapi agak best lah sebab tak fikir apa-apa pun pasal masalah kerja kan. rasa tenang sangat dan rasa sangat gemuk sebab terlalu banyak makan. hahahaha..













Hati ini telah dilukai...

Salam readers, lama dah aku tak update blog picisan aku ni. mana taknya sibuk memanjang. bukan tak boleh spend time sikit nak update kan. ahaks. yang sebenarnya memang sungguh perit kot perjalanan dalam bulan 12 ni. memang sangat sakit, sangat pedih.

Aku bukan nak cakap aku adalah seorang yang baik, tetapi aku tak tahu mana silapnya. disebabkan aku dah jadi public figure. eh.. retis ke kau?? hahahaha.. maksud aku blog aku adalah untuk semua orang baca, dan aku tak nak mengeruhka keadaan dengan memetik nama sapa-sapa.

Bagi aku yang dah lepas biarkan lah lepas, mungkin lepas ni aku kena berhati-hati dalam membuat keputusan walaupun ia melibatkan famili aku sendiri. mungkinlah korang tertanya-tanya kan apa masalah nya, tapi aku rasa biar lah aku cerita in general. Kesimpulan yang aku boleh simpulkan adalah buat baik berpada-pada, walaupun kadang kala kita buat baik orang tak nampak, dan kalau buat salah tu walau sebesar kuman orang tetap nampak dan akan jadikan itu kesalahan terbesar kau sampai kau tak de peluang nak explain kot. dan itu adalah apa yang aku alami sekarang, 

Dan aku rasa dah tiba masanya untuk aku berdikari tanpa mengharapkan sebarang bantuan daripada orang yang terdekat, bukan sebab aku sombong, tapi sebab aku dah banyak kali terkena. cuba lah kau bayangkan kau memang cerita semua rahsia kau dengan dia tetiba semua orang tahu rahsia kau. kau rasa orang tu mulut tempayan ke mulut naga?? ahaks. aku malas nak cakap lebih lebih, cuma aku nak kau fikir sebelum ni aku rasa aku ikhlas bantu kau itu ini, tapi sekarang tidak lagi lah kot, kita buat cara masing-masing, kita hidup cara kita. Boleh? aku sangat tawar hati, sangat sakit hati. 

Tapi memang betul orang cakap, masa susah sorang pun tak nampak, cuba masa senang, kesah pulak kau kan dengan aku. apapun hidup ini perlu diteruskan biarkan susah mana ranjau dan liku yang perlu aku hadapi, tak pe, aku doakan kau berjaya dunia akhirat. semua yang kau lakukan adalah betul dan yang salah semua datang dari aku. aku tak nak memanjangkan sengketa ini, tapi aku memang sangat kecil hati. aku tak boleh nak tipu diri aku, tapi itulah hakikatnya. Biarlah aku tak makan sekalipun asalkan kau cukup makan pakai. apapun aku nak ucapkan selamat hari natal buat kau. eh dah psycho lak aku. eh teruskan kerja.. daaa....

Sunday, December 15, 2013

Selamat Pengantin Baru Kawan!!









Salam readers, dah lama tak hapdet, actually aku nak cerita yang ni merupakan kali pertama aku jadi pengapit. Bila dah jadi pengapit ni memang tak berhenti lah semua orang tanya, bila nak akwen lah.. hahahaha.. alhamdulillah, semuanya berjalan lancar, selamat pengantin baru Norbet dan Aliana. tak sangka kan sejak form 2 kita kelas sama, berebut nak no 1 dalam kelas, lepas tu study Diploma pun satu batch, satu kolej, lepas tu bila dah kerja satu jabatan pulak, dan satu opis dan satu bilik. aku harap korang berbahagia till jannah. selamat dah kau, aku tak tau lagi, hiks.. 


Friday, December 6, 2013

Kanser??




Salam readers, rasanya ni first time aku cakap pasal topik nih. walaupun dalam family aku tiada yang kena kanser, tapi aku rasa penyakit kanser ni sangat lah bahaya. apa yang aku faham  lah melalui pembacaan aku daripada internet, Seramai 2.5 juta rakyat Malaysia dikesan menghidap penyakit kanser hati dan majoriti adalah lelaki, menurut statistik yang dikeluarkan Yayasan Hepar Malaysia. 

Wow.. itu baru kanser hati kan?? erm.. walaupun aku tak pernah ada pengalaman untuk penyakit tu, tapi aku rasa aku boleh menyampaikan betapa pentingnya kita mencegah penyakit ini kan. apa yang aku dapat tahu, kita selalu minum air dalam botol mineral dalam kereta kan, kadang-kadang dah berhari-hari air dalam kereta tu kita minum gak, itu adalah salah satu punca kanser katanya. tapi aku tak pasti sejauh mana kebenarannya. 

Apa yang aku dapat cakapkan kalau nak makan tu jagalah pemakanan, jalankan aktiviti yang sihat dan selalulah berjumpa dengan doktor untuk buat check up ke, ye lah kita tak tahu kan. takkan bila dah kanser tahap akhir baru nak perasan kan. so kalau ada duit lebih ambik je insurans. mana tahu tetiba kena kanser ke at least ada gak duit dikemudian hari nak survive. tapi setahu aku tak semua isnurans cover untuk penyakit kanser ni kan. 

Polisi AXA 110 Cancer pesakit yang telah dikesan penyakit kanser akan terus diberi bantuan kewangan untuk menerima rawatan kemoterapi secara terus menerus lah. tak salah kan kita berjaga-jaga dari awal, itu semua untuk kesenangan kita di masa akan datang. So, untuk maklumat lanjut anda boleh lawati website nih oke.. 110 CancerCare

Monday, November 11, 2013

Masuk Jawi..




Kepada lelaki-lelaki kat luar sana, mesti korang pernah alami saat nak amsuk jawi tu kan?? aku pun tak terkecuali. masing-masing rasanya ada pengalaman sama ada ngeri atau buat-buat macho tak sakit kononnya macam kene gigit semut je kan.. hahahaha.. kali ni aku nak cerita pasal anak buah aku yang tersangatlah kelakar sampai nak keluar air mata aku.. hahahaha.. 

Anak buah aku ni baru darjah satu kot. Ok. Malam sebelum dia nak sunat tu dia berkibak lah satu dunia, macam kene gigit semut lah, membebel macam berani sangat lah kan. yang kami ni gelakkan je lah. esoknya pukul 8 pagi dia pun pergi la klinik tu. sejam kemudian akak aku panggil aku sebab nak suruh pegang dan tenangkan dia. hahahaha.. aku pun pergi. masalah adam ni, dia tak boleh kalau orang pegang dia, lagi dia meronta-meronta. So hampir 2 jam jugak lah nak setel. nasib lah dr tu sabar, kalau aku dah kene lempang dah budak ni kan. hahahaha.. mungkin dia nampak pisau gunting sebab dia cakap jangan potong, ye lah kan budak kecik kot, mungkin pemikiran tak sama dengan kita yang dah baligh ni. ahaks. pastu nak tenangkan terpaksa janji nak beli bidaman bagai. padahal kat rumah dah berlambak bidaman kot. 

Masalah dia ni usik sikit dah sakit, padahal tak bat apa-apa lagi kan. lepas tu terpaksa kami pegang dia beramai-ramai. sorang pegang kaki, sorang pegang tangan, memang mencabar lah sampai peluh jantan keluar kata ko. hahahaha.. ibu dia dah nak ambik cuti seminggu, kalau tak jadi nak sunat tak tau lah nak kata apa, siap berdoa cakap kenapalah aku dapat dr macam ni. jeritan dia satu melaka kot dengar. hahaha.. walaupun 2 jam kot kat situ aku salute sebab dia kecik-kecik dah boleh sunat. dulu aku darjah 6 baru nak sunat. hiks. apapun tahniah kat Adam.  walaupun sangat payah nak sunatkan ko!! 

p/s: ada gambar dia kat kakak aku masa dia tengah dok sibuk jerit-jerit tu. tunggu nanti aku upload k.. hahahaha

Rumah Terbakar????

Salam readers, rumah terbakar panggil bomba.. bomba datang berlumba-lumba.. ahaks.. apa kene mengena dengan rumah terbakar ni?? sebenarnya..




Aku nak cerita pasal ikan bakar lah. bukan rumah terbakar kot. Bulan ni sahaja aku melantak ikan bakar kata kau. ahaks.. mana lah tak naik badan kau tu Amy.. hahaha.. kebetulan kot, hari tu aku pergi Melaka atas urusan kerja, so tak lepaskan peluang makan ikan bakar kat Umbai. sebenarnya tak lah sedap sangat pun. tapi mungkin suasana kat kawasan tu buatkan aku selera je nak makan. Antara menu yang aku makan adalah : 

Masa ni kat Ikan Bakar Parameswara


Punya lah ramai orang ya, sampai nak kene tunggu diorang siap makan, baru dapat duduk, tak mahal sangat lah, servis pun ok. kalau nak pergi aku rekemen lah kedai ni. 

Lepas tu baru-baru ni pun aku pergi makan ikan bakar lagi, kali ni dengan family aku pulak. sempena besday adik aku, kakak aku dan abang ipar aku. semuanya bulan November. hiks.. hepi besday ya semua. malam tu gak nak celebrate anak buah aku yang nak bersunat esoknya.. ahaks. agak meriah lah. kali ni aku makan kat Ikan Bakar Haji Musa. sangat terbaik lah servis dia, cepat dan murah. lepas tu pelayan dia pun agak mesra, tak sombong, makanan pun sedap2. haa. tengok lah kami order macam mana kan. mana taknya kalau dah 10 orang yang duk makan. 





Monday, November 4, 2013

Happy Birthday Nini..

Happy Birthday to you, Happy Birthday to you, Happy Birthday to Nini.. Happy Birthday to Nini... Terlambat pulak nak post padahal dah lama pun besday Nini. Untuk pengetahuan korang, Nini merupakan Anak buah i, so bila ada kelas mesti balik rumah kakak aku , so boleh lah jumpa Nini. Sempat lah celebrate besday dia walaupun pak yan tak mampu nak bagi hadiah mahal untuk Nini. Hiks. Comel sangat Nini tau. hahaha.. apapun Pak Yan nak ucapkan selamat hari lahir kat Nini yang kedua. Jangan nakal2 tau. Nanti ibu marah!! hehehe.. 







I Love You

Salam readers, kali ni saja nak post lirik lagu je. harap awak baca dan tahu isi hati ni ok??



Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you..


Nasi Goreng Sardin!!




Salam readers, kali ni i nak kongsi satu resepi. sebelum ni aku tak pernah makan nasi goreng sardin kot. ahaks. tapi memandangkan ada orang tu suka makan nasi goreng ni, aku dengan rela hati nak masak untuk dia. alhamdulillah, dia suka dan osmate pun suka jugak. Aku ni kalau masak tak sah kalau tak letak cili banyak-banyak biar pedas.hahaha.. tapi dia tak suka. so terpaksa letak cili seminima mungkin. hiks.. bagi yang rasa nak cuba tu jom aku kongsi resepi ek..



Bahan bahan
Nasi putih ( untuk 2 orang je)
Ikan sardin - hancur kasar kasar
2 biji telur
Kacang panjang - potong kecil
Karot - potong kecil

1/2 bawang besar - hiris

3 - 4 bawang putih - hiris
Garam
Serbuk perasa

Bahan kisar:
4 bawang merah
5 cili padi
7 cili merah (boleh juga guna cili kering kisar)

Panaskan minyak dalam kuali.  Tumis bawang putih dan bawang besar hiris sebelum masukkan bahan kisar. Goreng sehingga wangi.  Pecahkan telur dan dan masuk nasi putih dan kacau biar sebati dengan telur.lepas tu masukkan sardin yang telah dihancurkan itu.,masukkan kacang panjang, segala bagai tu.Tadaaaaa.. dah siap!! ni lah rupanya!! 




p/s: Ramai yang carut aku sebab guna bekas bunga pink tu. eh.. ada haku kesah. yang penting bekas tu je pun yang ada kat rumah nan bujang ni oke.. hahaha

Episod Cinta: Part 1




Salam readers, apa khabar.. semua orang ingin di cintai dan mencintai bukan?? wah.. mukadimah ko.. hahaha.. apapun aku just nak cakap yang aku pun manusia dan berhak untuk mencintai dan dicintai. cuma aku kadang-kadang tak berapa nak faham episod cinta aku ni. kadang-kadang rasa gembira, kadang rasa sedih, kadang rasa tak dihargai, kadang senyum sorang-sorang. memang macam tu ke rasanya?? anyone?? hahaha..erm.. salah ke kalau aku nak bahagia walaupun kadang-kadang aku rasa bahagia tu mungkin tak lama, tak kekal. aku nak rasa dihargai dan rasa selamat ketika bersama dia? boleh ke? semua benda ni asyik bermain di fikiran aku je. rasa macam nak meletup jantung ni. Kalau orang lain boleh bahagia kenapa aku tak? aku terima apa sahaj yang bakal terjadi. tapi di sudut hati kecil aku inginkan seseorang yang boleh terima aku seadanya, hargai apa kekurangan aku. aku tak mintak pujian, cukuplah sekadar menghargai erti sebuah cinta daripada aku. sekian terima kasih. 

"Friends can help each other. A true friend is someone who lets you have total freedom to be yourself - and especially to feel. Or, not feel. Whatever you happen to be feeling at the moment is fine with them. That's what real love amounts to - letting a person be what he really is."

Saturday, November 2, 2013

happy diwali..



Salam readers, ape khabar..sihat kan...hehe...oke berbalik kepada tajuk entri oke...i ade kenangan untuk dikongsi bersama uols...


1)Masa tu usia i 6 tahun kot...i demam dan i bersama mak dan kakak i pergi ke klinik kesihatan Bahau untuk mengambil ubat, masa tu tunggu giliran, tunggu punya tunggu nama i pon dipanggil, dengan rasa yakin i pon pergi masuk, tetapi rupenya bukan nama i dipanggil, tapi nama LETCHUMI...haha...i pon berani pulak kan nak masuk sensorang padahal baru 6 tahun kan...sangat kelaka oke...samapi sekarang kakak2 i akan ketawa bila cerita pasal tu....

2)Masa i di Universiti Putra Malaysia 2 kali i menari untuk tarian india, pertama masa Malam Seri Perdana, dan kedua masa Malam Kebudayaan dan Kesenian Putra...uols nak tau dah la menari tak pakai baju...sangat malu oke..i yang x pandai menari ne berlatih seminggu je untuk mahirkan...alhamdulillah...berjaya....sangat pengalaman sebab kan semua yang tengok tu kaum india...haha....tapi sangat best....walaupun i tak berbaju...nasib tak kene banned sebab bukak baju kan...hahaha....

ne masa rhearsal jek...teka i mane....haha



Masa ne i dengan MC majlis....



3)Ne masa dah keje, i bergaduh dengan sorang india ne, huh, padahal x de benda pon, tapi sebab dia i kene pindah ke seremban, sangat sedih...tapi x pe la...itu buat i lebih kuat kot....apepun i ingin mengucapkan selamat hari deepavali buat yang menyambutnya...

Friday, November 1, 2013

Bila dah Sangap jadi macam ni lah!!

Salam readers, serius rasa macam annoyed sangat dengan sorang hamba Allah ni. bukan lah nak cakap diri aku hot, tapi ada pulak dia boleh sms aku macam nih!!











Ok. Baiklah. Nampak tak permainan dia?? Dah la kau send 2 kali kat aku, aku pun tak kenal dia siapa dan aku rasa nak nyanyi lagu Yuna yang berbunyi begini, kau fikir kau siapa.. lalalalalala... tak ingat lirik pulak.hahahaha.. apapun aku rasa orang yang hantar sms ini ada sakit mental sikit kot. So jalan terbaik hanyalah mendiamkan diri dan buat bodoh sahaja. baik aku fikirkan masalah aku yang lain. ok lah korang. sehingga bertemu lagi ya. daaaaaaaaaaaa....

THOR.. The Dark World....

Sinopsis: Setelah setahun berlalu, setelah pertempuran besar-besaran di film The Avenger, Thor kembali menemui pujaan hatinya yang tinggal dibumi demi melindunginya dari serangan  yang dipimpin oleh Malekith. Mampukah dia?saksikan.. eh.. aku lak yang excited.. hahaha...
exclusive-thor-the-dark-world-odin-poster-144495-a-1379004512-470-75
Thor dilakonkan oleh Aktor Chris Hemsworth, dan Jane Foster kekasih Thor akan dilakonkan oleh Natalie Portman. Yang memeriahkan filem ini termasuklah antara lain adalah Stellan Skarsgård (Dr. Erik Selvig) , Christopher Eccleston (Malekith the Accursed), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Rene Russo (Frigga), Anthony Hopkins (Odin), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Algrim The Strong/Kurse), Kat Dennings (Darcy Lewis), Jaimie Alexander (Sif), Tadanobu Asano (Hogun) dan Zachary Levi (Fandral).

Apapun malam tadi sempatlah tengok filem ni. apa yang aku boleh cakap aku bagi 3 Bintang!! tadaaa.. hiks.. lepas tu dapat lah poskad, air bagai.. tapi kena bayar lah kan.. hiks.. lepas tu kami pergi dinner kat Secret Recipe.
p/s: Memang degil sangat dia. tapi kalau hati dah sayang tak boleh nak kata apa kan. Serius suka giler kat Natalie. cantik sangat!!

Thursday, October 31, 2013

Kalau dah sayang..cocok je lah kan!!


Salam readers, orang cakap kalau dah sayang, lautan api pun sanggup di renangi.betul tak korang??








aku pun tak tahu nak cakap macam mana dengan perhubungan kami ni. memang sangat baru, tapi rasa macam dah tak mesra dah. tak tahu nak salahkan siapa. dan aku rasa aku kot yang salah. semua yang buruk pun memang aku yang silap. So, kali ni aku tertarik dengan satu lirik lagu ni. entah kenapa asyik bermain di benak ni.. 


Kalau jodoh tak ke mana 
adinda idaman kanda

Kalau jodoh tak ke mana
kekanda idaman dinda

Biar gelap alam maya
ku cari dinda baru jumpa

Biar gelap alam maya
ku cari kanda baru jumpa

Mengapa merindu sayu
adinda ku tunggu-tunggu

Mengapa merindu sayu
kekanda ku tunggu-tunggu

Walau aral datang menghalang
dinda rindu tetap ku sayang

Walau aral datang menghalang
kanda rindu tetap ku sayang

Kalau jodoh tak ke mana
adinda idaman kanda

Kalau jodoh tak ke mana
kekanda idaman dinda

Biar gelap alam maya
ku cari dinda baru jumpa

Biar gelap alam maya
ku cari kanda baru jumpa

Janganlah termenung-menung
kekanda pujaan kalbu

Janganlah termenung-menung
adinda pujaan kalbu

Bagai pinang dengan tampuknya
dinda cincin kanda jarinya

Bagai pinang dengan tampuknya
kanda cincin dinda jarinya

Kalau jodoh tak ke mana
kekanda idaman dinda

Kalau jodoh tak ke mana
adinda idaman kanda

Biar gelap alam maya
ku cari kanda baru jumpa

Biar gelap alam maya
ku cari dinda baru jumpa

Tahniah Kamu!!

Salam readers, walaupun tak berkaitan sangat post ni dengan aku, tapi aku nak ambik kesempatan nak ucapkan tahniah kepada my bff, Hazrin sebab dapat tempat ketiga dalam acara Pertandingan Tarian Sekolah Menengah Peringkat Negeri Pulau Pinang 2013. Tak sangka, sekolah diorang baru je first time masuk pertandingan. tetiba dah dapat no 3 kot. Alhamdulillah, tak sia-sia usaha diorang kan. Btw, tahniah diucapkan kepada sahabat aku ni...




Cerita pasal tari menari ni, aku pun pernah lah jugak menari kan walaupun yang hado kata kau.. haaha.. yang penting menari  bukak baju tarian India kau!! sangat malu lah kot. masa tu tengah bam bam.. hahaha.. kalau uols nak tengok boleh tengok video kat bawah ni!! cuba teka aku yang mana.. hahahaha



Ohmai.. dugaan apakah ini??

Salam readers, rasa nak nangis pun ada. dugaan demi dugaan aku kene hadapi.. kenapa lah begitu susah nak mengecap bahagia. eh. teremo pulak. semua apa yang aku buat salah. macam rasa x berguna je hidup ni. entah lah. tak tahu nak explain macam mana. korang rasa apa yang perlu aku buat?? ohmai!!

Monday, October 21, 2013

Di Alam Fana Cinta..

Salam readers, dah lama tak hapdet, bukan apa mood nak berblogging sedikit tercalar dek kerana kesibukan kerja dan belajar. tapi hari ni aku nak post pasal bestnya bercinta. memanglah aku belum kaen kawen kan, tapi daripada pengalaman kawan-kawan aku yang dah kawin tu diorang siap cakap rugi kau tak kawen awal, kau nak tunggu apa, kawen je, rezeki lepas kawen kita tak tau kan. memang la kalau ikutkan hati aku ni nak kawen, tapi nak kawen dengan sapa?? hahaha.. kalau ada calon da lama kot aku kawen, tak perlu nak suruh-suruh kan.. hahaha.. apepun bukan pasal kawen aku nak cerita, tapi pasal kemanisan bercinta tu. eh manis sangat ke bercinta tu. untuk maklumat lanjut, aku pun tanya lah kawan aku ni, dia cakap manis time kita tengah happy lah, kalau tengah gaduh, sorang datang bulan, sorang tengah baran, memang azab lah kata dia. tapi nak buat macam mana, selalunya hal-hal kecik pun boleh bergaduh kata kawan aku. contoh dia bagi, GF dia nak keluar shopping kat mall, masa nak naik eskelator tu , gf dia pandang bawah, pastu BF dia boleh timbulkan isu kenapa GF dia pandang bawah. pastu gaduh.. hahaha.. kelakar pun ada.. tapi kadang-kadang gaduh tu perlu sebab boleh tahu kekurangan masing-masing dan bersedia untuk mengubah apa yang kita rasa kurang pada diri kita kan. apapun aku harap kawan aku sorang ni kekal dan bahagia sehingga ke jannah la kan. tapi kawan aku sorang ni kalau jawab sms ok pun bf dia nak hangin aku memang tak boleh blah la.. kalau ko nak dia jawab panjang-panjang ko tak payah la suruh dia buat apa-apa. biar dia melekat je dengan ko kan. kene fahamlah memang la korang bercinta. tapi kene lah tahu pasangan korang tu kat mana, tengah buat apa. kalau aku memang tak lah kan nak cari pasangan yang gedik macam tu sedangkan ko tahu ko tengah sibuk buat kerja. hish, aku pulak yang hangin kan sedangkan bukan aku yang kena. kesimpulannya cepat-cepat kawen. habis cerita.. hehehe.. ok uols.. daaa

Monday, September 30, 2013

#Misi60kg.. Apa dah jadi??

Salam Readers, tetiba bangun pagi tadi terus terkejut sebab mimpi gemuk.. hahaha.. mana taknya asyik makan tido makan tido jek. hish tak boleh jadi ni. kena buat sesuatu nih.. sebagai pembakar semangat mari i tunjuk gambar sikit. ahaks




sekarang ni dah makin naik pulak. memang naik lah kalau setiap hari melantak je kan. nak jogging pun tak sempat. nak pergi swimming malas pulak. tu lah dia badan macam di pam-pam. haha.. so bermula hari ni i kene teruskan misi itu jugak.. dan buat masa ni berat i adalah ... rahsia kot... hahaha.. gambar i yang terbaru katanya..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...