Followers

Monday, August 26, 2013

Mata Memandang.. oh..


Salam readers, tajuk entri ko.. hahaha.. tak nak kalah ni.. hahaha.. sebenarnya nak cerita pasal mata je pun kan. kalau korang nak tau i ni memang rabun sikit lah.. walaupun power 200 je pun, kalau tak pakai spek serius lah tak berapa nak nampak tulisan or orang dalam jarak jauh kan. itu yang i selalu hadapi. nak pakai spek nampak macam tak cantik je. ahaks. tapi tu la kalau nak drive tu memang i paki spek lah. i ni memang tak suka nak pakai spek. dulu masa sekolah beria nak pakai spek kononnya nampak bijak lah kan. bijak lah sangat. sanggup ni baca buku dalam gelap. tengok tv dekat supaya rabun. hahaha.. apepun tak boleh. dah tua-tua ni baru rabun. dah rabun tak nak pulak kau pakai spek kan.. hahaha... buat masa ni i pakai contact lense lah kalau nak keluar. kalau lebih 8 jam tu dah start pedih mata kan..kesimpulannya i lebih suka pakai lense daripada spek sebab kalau pakai spek nampak macam nerd sangat kot muka i. hiks.. kalau ada lense tak payah bukak kan senang. tak pun senang tanam je lense tu dalam mata. hahahaha.. 


3 comments:

mujahidah maisarah said...

x pernah pakai contact lense. x sakit ke?

Anonymous said...

pakai air optic ... xpedihkan mateeee :) ...ikhlas dri penchuri hati ...

Amy Mraz said...

mujahidah maisarah kalau pakai yang bewarna tu rasa pedih gak kalau pakai lama2.tapi kalau pakai yang clear tu ok kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...