Followers

Monday, October 21, 2013

Di Alam Fana Cinta..

Salam readers, dah lama tak hapdet, bukan apa mood nak berblogging sedikit tercalar dek kerana kesibukan kerja dan belajar. tapi hari ni aku nak post pasal bestnya bercinta. memanglah aku belum kaen kawen kan, tapi daripada pengalaman kawan-kawan aku yang dah kawin tu diorang siap cakap rugi kau tak kawen awal, kau nak tunggu apa, kawen je, rezeki lepas kawen kita tak tau kan. memang la kalau ikutkan hati aku ni nak kawen, tapi nak kawen dengan sapa?? hahaha.. kalau ada calon da lama kot aku kawen, tak perlu nak suruh-suruh kan.. hahaha.. apepun bukan pasal kawen aku nak cerita, tapi pasal kemanisan bercinta tu. eh manis sangat ke bercinta tu. untuk maklumat lanjut, aku pun tanya lah kawan aku ni, dia cakap manis time kita tengah happy lah, kalau tengah gaduh, sorang datang bulan, sorang tengah baran, memang azab lah kata dia. tapi nak buat macam mana, selalunya hal-hal kecik pun boleh bergaduh kata kawan aku. contoh dia bagi, GF dia nak keluar shopping kat mall, masa nak naik eskelator tu , gf dia pandang bawah, pastu BF dia boleh timbulkan isu kenapa GF dia pandang bawah. pastu gaduh.. hahaha.. kelakar pun ada.. tapi kadang-kadang gaduh tu perlu sebab boleh tahu kekurangan masing-masing dan bersedia untuk mengubah apa yang kita rasa kurang pada diri kita kan. apapun aku harap kawan aku sorang ni kekal dan bahagia sehingga ke jannah la kan. tapi kawan aku sorang ni kalau jawab sms ok pun bf dia nak hangin aku memang tak boleh blah la.. kalau ko nak dia jawab panjang-panjang ko tak payah la suruh dia buat apa-apa. biar dia melekat je dengan ko kan. kene fahamlah memang la korang bercinta. tapi kene lah tahu pasangan korang tu kat mana, tengah buat apa. kalau aku memang tak lah kan nak cari pasangan yang gedik macam tu sedangkan ko tahu ko tengah sibuk buat kerja. hish, aku pulak yang hangin kan sedangkan bukan aku yang kena. kesimpulannya cepat-cepat kawen. habis cerita.. hehehe.. ok uols.. daaa

1 comment:

Dayat Lucas said...

yehhh..kawin lah cepat.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...