Followers

Tuesday, March 4, 2014

Kuching!!

Salam readers, sori lambat sikit nak hapdet. ramai call aku tanya bila nak hapdet blog. padahal blog dah bersawang kan. haha.. apapun untuk entri kali ni nak cerita pasal Kuching, Sarawak.

Baru-baru ni aku ada pergi bercuti kat Sarawak. alhamdulillah semuanya berjalan lancar, penat jangan cakap lah. sangat-sangat penat. tapi best sebab dapat bercuti bersama family kan. kami memang dah booking awal tiket flight tahun lepas sebab agak murah la kan. so homestay pun dah book jugak.

Hari Pertama

Sampai kat Airport Kuching, Tour Guide ambik kami bawak pergi makan malam, pastu kami terus pergi ke homestay. mandi-mandi dan tido.

Hari Kedua
Tour guide ambik kami sarapan, pastu terus pergi jalan-jalan kat Pasar Sariken, sangat best kat sana sebab semua barang ada jual, aku sempat lah beli frame kalimah Allah. sangat cantik dan murah. lepas tu cuaca sangat panas lah, lepas tu kami pergi ke Kuching Waterfront, ambik-ambik gambar, jalan kat sana.

Hari Ketiga
kami pergi ke Kampung Budaya dan sangat best sebab dapat ambik gambar kat rumah-rumah orang sarawak.lepas tu kami pergi ke Muzium Kucing, dan beli kek lapis, ikan terubuk dan macam-macam lagi.

Hari Keempat
Kami pun balik.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...